Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

rugaciune

In numele Iuliei

February 24, 2014Mirela Birsan

S-au intamplat atat de multe in ultima perioada, incat e foarte greu unui semnatar de rubrica saptamanala sa aleaga doar un subiect spre a-l comenta. Sa alegi a vorbi despre grozavia din Belgia, tara care este pe punctul de a adopta o lege care sa permita eutanasierea copiilor bolnavi? Sa-ti indrepti privirile catre o Ucraina ortodoxa sfasiata de lupte de strada, in care strazile capitalei au devenit practic un teatru de razboi? Sau sa incerci sa te apropii de un subiect atat de delicat - si de nemilos exploatat mediatic - cum e cazul Iuliei Ionescu, adolescenta cu dor de manastire?

Postul in viata copiilor

November 28, 2012Mirela Birsan

PostulNasterea de prunci implica mai ales obligatia parintilor de a-si dedica viata educarii copiilor in credinta si dragoste de Dumnezeu. Precum educatia unui copil incepe inca din pantecele mamei lui, tot asa, trairea unei vieti curate se impune copilului inca din primele clipe de viata.

Rugăciune pentru împăcare, înţelegere şi înmulţirea dragostei

November 21, 2012pnt

Dumnezeul iubiriiStăpâne, Iubitorule de oameni, Împăratul veacurilor şi dătătorul bunătăţilor, Care ai stricat peretele cel din mijloc al vrajbei şi ai dat pace neamului omenesc, miluieşte, Doamne, pe cei ce ne urăsc, ne pizmuiesc şi ne ocărăsc; aşijderea şi pe cei ce ne grăiesc de rău. Ca nu cumva vreunul din ei să pătimească ceva rău pentru noi, păcătoşii, nici în veacul de acum, nici în cel ce va să fie.

PR. Arsenie Boca, despre post si rugaciune

November 19, 2012Mirela Birsan

Parintele Arsenie BocaPostul e vechi si începe o data cu omul. E prima porunca de stapânire de sine. Postul si rugaciunea sunt doua mijloace prin care curatim firea de patimi. Toti oamenii care s-au apropiat de Dumnezeu si-au smerit sufletul cu rugaciune si post. Si Iisus a postit 40 de zile, punând postul începatura a vestirii împaratiei lui Dumnezeu, desi Lui nu-I trebuia, fiind nepatimas. Temeiurile mai adânci ale postului si rugaciunii le gasim tot la Botez. Adâncul fiintei noastre se îmbraca în Hristos.

Comentarii recente