Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

PPE

Cristian Preda propune un PACT de NEAGRESIUNE al partidelor românești din PPE

April 19, 2014pnt

Cristi PredaÎn calitate de lider al listei Mișcării Populare la PE, europarlamentarul Cristian Preda a propus încheierea unui pact de neagresiune între partidele care se revendică de la PPE, mai precis PDL, PMP, PNŢCD şi Forţa Civică.

PNȚCD participă la Congresul PPE

March 7, 2014pnt
Filed under:

O delegaţie a Partidului PNŢCD, condusă de preşedintele Aurelian Pavelescu, participă azi și mâine , la Dublin, la lucrările Congresului Partidului Popular European (PPE).

PNŢCD, care este primul partid românesc membru al PPE, este reprezentat la Congres de patru delegaţi cu drept de vot: preşedintele partidului, Aurelian Pavelescu, prim-vicepreşedintele PNŢCD, Vlad Moisescu, secretarul internaţional al PNŢCD la PPE, Nelu Neacşu precum şi vicepreşedintele creştin-democrat Diana Tuşa. Din delegaţie mai face parte, în calitate de invitat, şi preşedintele Organizaţiei de Tineret a PNŢCD, Mihai Sava.

Preşedintele PPE Wilfried Martens a murit

October 21, 2013pnt

Fostul premier belgian şi preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, a decedat în noaptea de miercuri spre joi, la vârsta de 77 de ani, au anunţat surse concordante.

Anunţul a fost făcut de partidul democrat-creştin flamand CD&V şi confirmat de PPE şi Parlamentul European.

Născut la 19 aprilie 1936, el a fost premier al Belgiei între 1979 şi 1992, cu excepţia unei perioade de opt luni în 1981. El a fost preşedinte al PPE din 1990.

PMP şi FC bat palma. Lista pentru PE, deschisă de Cristian Preda

October 21, 2013pnt

Cristi PRedaPreşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, nu a vrut să facă parte din proiectul de fuziune dintre PMP şi FC. Acesta va încerca să-şi relanseze partidul, alături de IRL
 Cristian Preda va candida, din nou, la PE, pe lista noului partid rezultat din fuziunea între PMP şi FCSursa: Vlad Stănescu
Prima fuziune între partidele de dreapta va avea loc între Mişcarea Populară şi Forţa Civică. Deşi face parte din aceeaşi alianţă cu partidul condus de Mihai Răzvan Ungureanu, PNŢCD-ul va rămâne alături de Iniţiativa România Liberală (IRL).

Discursul presedintelui PNTCD in fata congresului Partidului Popular European

October 18, 2012pnt

Aurelian Pavelescu18 oct. 2012 – Bucuresti. Domnule Presedinte Wilfried Martens, domnilor Prim-ministri, Excelentele voastre, doamnelor si domnilor, dragi prieteni. Va vorbesc astazi in calitate de Presedinte al unuia dintre cele mai vechi partide din Europa, PNTCD, partid de care este legata intreaga istorie moderna a Romaniei.

Comentarii recente