Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Mantuire

Sfintii Martiri Brancoveni

August 17, 2013Mirela Birsan
Filed under:

Sfintii Martiri Brancoveni: Constantin Voievod cu fiii sai, Constantin, Stefan, Radu, Matei si sfetnicul Ianache, sunt praznuiti pe 16 august. Domnia lui Constantin Brancoveanu a inceput sub semnul aparitiei Bibliei in limba romana, numita "de la Bucuresti", in anul 1688. Si-a asumat rolul de protector al tiparului si scolilor din Muntenia, dar si din Transilvania. A dat Bucurestiului o noua Academie Domneasca, transformand scoala de la Sf. Sava in "colegiu public pentru pamanteni si straini", cu o programa asemanatoare institutiilor de grad superior.

Orice credinţă mântuieşte? - Sectanţii se mântuiesc?

August 9, 2013Mirela Birsan

Orice credință mântuiește? Sectanții se mântuiesc? Nu. Dacă orice credință ar mântui, dacă budhismul, islamismul, iudaismul, animismul, mormonismul, iehovismul și orice altă credință ar fi la fel înaintea lui Dumnezeu, nu era nevoie să vină Hristos.

Căci atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Unul-Născut Fiul Său L-a dat, ca oricine crede în el să nu piară, ci să aibă viață veșnică (Ioan 3, 16).

Ispita mantuirii prin propriile puteri

December 10, 2012Mirela Birsan
Filed under:

ispita-mantuirii-puterile-proprii.jpg" style="width: 400px; height: 296px; border-width: 1px; border-style: solid; margin: 5px; float: left;">Una dintre cele mai ascunse ispite pe care diavolul o ridica asupra crestinilor cred ca este aceea de a-i face sa lupte pentru mantuire de unii singuri. Evident, vorbind despre acest lucru, nu putem crede ca aceasta ispita ne vizeaza si pe noi, care marturisim - uneori insa fara a crede cu adevarat - ca fara Dumnezeu nu putem face nimic.

Comentarii recente