Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Dreapta Romanasca

Guvernul din umbra al PDL si tema majora a momentului

September 23, 2013pnt

Ioan AvramGuvernul din umbra al PDL si tema majora a momentului : clasa politica reformata si care sa respecte legea

In plina isterie mediatica legata de cele doua teme care framanta deocamdata o parte a societatii romanesti (Rosia Montana si cainii maidanezi), PDL vine si ne anunta guvernul din umbra.

Chiliman: Am avut o primă întâlnire între IRL, PNŢCD şi FC pentru unificarea dreptei

May 22, 2013pnt

Andrei ChilimanChiliman: Am avut o primă întâlnire între IRL, PNŢCD şi FC "pentru unificarea dreptei"

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat pentru MEDIAFAX că luni a avut loc o primă discuţie între IRL, PNŢCD şi FC pentru "unificarea dreptei", fiind vorba de un "parteneriat pe termen lung" care să treacă peste "interese şi orgolii personale".

Noua dreaptă românească

Doru SinaciAstăzi este ziua de 9 mai. Puteam să scriu despre victoria împotriva hitlerismului, despre proclamarea Independenţei de Stat a României, despre UTC sau despre crearea Partidului Comunist Român şi, de ce nu, despre Regele Carol I, întemeietorul statului românesc modern.

Ion Iliescu – reperul moral al PCR

April 21, 2013pnt

Daniel Remus VeresDupă lecturarea declarației de mai sus, mă gândeam stupefiat cam în ce fel trebuie să fi decurs conversația dintre Seniorul nostru și stalinistul cu care s-a nenorocit țara aceasta și se nenorocește încă. Probabil că nici nu a existat o asemenea invitație cum spune Iliescu, dar dacă ea a existat, atunci nu trebuie să fi fost decât un calcul politic de moment al Seniorului. Refuz să cred că, fie și în acele vremuri, Iliescu ar fi putut reprezenta vreo speranță pentru democrația românească, cu atât mai puțin pentru monarhia dorită de fruntașii național-țărăniști.

Nu mai am chef sa-mi pierd vremea cu tentative patetice de a "vindeca" PDL

April 18, 2013pnt

Teodor Baconschibaconschi.jpg" style="width: 300px; height: 225px; margin: 5px; float: left;">Democrat-liberalul Teodor Baconschi continua criticile la adresa partidului, spunând ca nu mai are nici un sens sa se enerveze si sa se "certe" cu "feluriti colegi fascinati de Vasile Blaga" sau sa se întrebe "ce o mâna în lupta pe Adriana Saftoiu". Mai mult, Baconschi sugereaza o posibila despartire de PDL.

"Recunosc un fapt jenant: frustrarea de a vedea PDL, singurul partid in care m-am inscris, nu doar pierzand grav alegerile, dar si incapabil sa inteleaga de ce, m-a determinat sa ma manifest sub propriul nivel. Am crezut ca opozitia va favoriza o reforma a PDL.

Indreptarea dreptei

April 2, 2013pnt

Cosmin AlexandruClasa politică (ne) falimentează încet și si­gur. De o parte, Ponta și Antonescu, care arătau la conferința de presă de după con­gresul PDL ca un fel de Țociu și Palade cu jumătate de normă, iar de partea cealaltă, un pre­șe­dinte-vampir cu dinții to­ciți, în căutare de sânge proaspăt și popular.

Unde ne sunt liberalii?

February 22, 2013pnt

Tudorel UrianuÎn România, oficial, liberalii sunt şi la putere şi în opoziţie. Vocea lor nu se aude însă nici la putere nici în opoziţie, iar atunci când spriritul liberal încearcă, timid, să-şi facă simţită prezenţa, este ameninţat cu excluderea. Cum ar fi spus Nicolae Manolescu pe la mijlocul anilor ’90, avem liberali fără liberalism.

Adevarata opozitie de dreapta sunteti voi!

February 13, 2013pnt

Paul GhitiuSunt convins că atunci când coaliţia de stânga usl-istă a venit la putere în locul coaliţiei tot de stânga centrată pe pdl, „luceferii” noii puteri nu au luat nicio clipă în calcul mai mult de o rezistenţă palidă a unor, în opinia lor, „mercenari ai lui Băse” susţinuţi din spate, de acesta: ceva intelectuali cu o rămăşiţă de loialitate, ceva cadre instalate la conducerea unor instituţii, ceva judecători şi, mai ales, procurori, ceva instituţii care trebuiau urgent castrate.

Comentarii recente