Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Un singur lider pentru 2 partide politice – Basarabia si Romania

October 24, 2012pnt

Alexandru Ioan CuzaTeoria si dorinta unirii numai este ceva nou de dupa anii ’90, toata lumea discuta despre asta, dezbate si promoveaza ideea unirii. Din pacate nu prea am observat nici o adevarata solutie realistica la propunerea unirii, cu toate ca toti cei care simtim romaneste ne-o dorim, stim foarte bine ca, cu actuala clasa politica din Romania si din Basarabia unirea nu se va infaptui asa usor, numai prin munca si sudoare.

Desi ar mai fi o alta solutie politica, daca e sa invatam din istoria neamului romanesc chiar acolo vom gasi si ceea ce ne dorim cu adevarat, infaptuirea unirii.

Propunerea mea merge mai departe pana la infiintarea a doua partide in Romania si in Basarabia, nu trebuie sa fie nume identice neaparat, avand acelasi conducator de partid dar cu subconduceri si comisii diferite. Acel conducator ar trebui sa aiba si cetatenia romana si cea a Moldovei, desi pare un pic cam irealistic, daca e sa ne gandim un pic asa s-a infaptuit unirea sub Alexandru Ioan Cuza, utilizand acest subterfugiu.

Daca s-a putut , de ce nu s-ar putea inca o data?

Cine ne opreste?

Desi poate ar exista legi care sa reglementeze anumite lucruri in privinta partidelor politice, sunt foarte sigur ca mintile agere vor descoperi intotdeauna portite pentru a isi infaptui planul.

Astept comentariile voastre si propunerile cum s-ar putea infaptui acest lucru!
http://sosbasarabia.wordpress.com/2011/10/08/un-singur-lider-pentru-2-partide-politice-basarabia-si-romania/

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente