Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Impresii, comentarii despre PNŢCD

November 7, 2013Dan Birsan

Daniel Remus Veres

Renaștem pentru România ta !

A trecut și congresul acesta, la fel ca celelalte nu știu câte la care am participat. Ce mi-a lăsat diferit față de celelalte? Păi mi-a lăsat impresia că a făcut mai multă vâlvă, că a fost oarecare concurență pe funcțiile puse la bătaie și mai ales că ne-am îmbogățit cu oameni cu experiență politică și intenții bune. Alegerea în echipa de conducere a câtorva personalități cunoscute, nu poate decât să ne bucure și să ne dea încredere în viitorul apropiat, chiar dacă majoritatea dintre ele trebuie să și demonstreze că merită să poarte mândrul blazon al lui Maniu și Mihalache. Ne așteaptă o perioadă grea, de reconstrucție, și sunt sigur că unii se vor pierde pe drum, debusolați că nu mai sunt în centrul atenției sau că partidul nu are resurse pentru a-i răsplăti înainte de a avea rezultate. Cei nou-veniți vor mai avea de îndurat și catalogări de genul “băsist”, “fomist”, “traseist”, “non-țărănist” etc. Dar ce nu face omul pentru frumoasele idealuri ale național-țărănismului?

O puternică impresie a făcut discursul primarului de la Sectorul 1, domnul Chiliman, cel care a mărturisit că tatăl domniei-sale a fost unul de-al nostru, adică național-țărănist. Ne bucurăm să-l avem printre noi pe domnul Chiliman fiul, chiar și mai târziu decât trebuia, poate. Merită felicitări pentru alegerea făcută dar și pentru implicarea sa în organizarea congresului de sâmbătă. A fost într-adevăr un congres foarte bine organizat și la fel de bine mediatizat. Un alt discurs apreciat, a fost cel al lui Toader Paleologu, în nota obișnuită quasi-ironică. Îl așteptăm și pe domnia-sa să ni se alăture, căci oricum nimeni nu-l mai bagă în seamă pe la PDL. Și mai zic să se grăbească, până nu rămâne doar cu Blaga, să se certe care să stingă lumina. În rest, noi ăștia mici nu am mai apucat să vorbim de la tribună, căci domnul Vlad Roșca ne-a lăsat fără auditoriul trimis să voteze.

Oricine poate observa, fără greutate, că declarațiile lui Antonescu de ieri legate de PNȚCD, trădează o îngrijorare majoră ascunsă după fraze politicianiste. Ne plânge soarta domnul Antonescu, uitând să o plângă pe a sa și pe a acelor oameni care încă mai fac zid în jurul său. PNL-ul nu mai există doctrinar iar oportuniștii care încă îl mai populează, vor proceda la fel ca întotdeauna. Eu nu o să plâng de mila PNL-ului care are, visceral, vocația trădării. Îi doresc să treacă cel puțin prin ce am trecut noi în ultimii 14 ani. Abia după aceea mai au voie să deschidă gura despre Dreapta politică sau despre principiile liberalismului.

Îi doresc un sincer La Mulți Ani președintelui României cu ocazia zilei sale de naștere. Nu sunt așa de mulți, 62 de ani, dar îi amintesc domnului Președinte că nu numai tinerețea trece, ci din păcate și bătrânețea. Istoria va consemna tot ceea ce s-a petrecut important în anii aceștia, dar trebuie să consemneze și acțiunile viitoare importante ale omului politic Traian Băsescu. De aceea, eu consider că cel mai important pentru România este să aibă în fruntea ei oameni cu frică de Dumnezeu, cu statură morală impecabilă și cu un puternic simț patriotic. Faceți ce știți, domnule Președinte, pentru a da României soarta pe care o merită. Noi ne vom îngriji să nu o mai abuzeze nimeni. Vă salut. Mulțumesc.

Doamne ajută !

Daniel Remus Veres

http://danielveres.wordpress.com/2013/11/04/impresii-comentarii/

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente