Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Disparitia PDL? Cine va castiga presedintia PDL?

February 15, 2013pnt

Ioan AvramVrem nu vrem PDL exista cel putin pe hartie,prin numarul de parlamentari(care macina in gol) si printr-o baza de dezamagiti care nu stiu incotro sa mearga.Rezultatele slabe de la alegerile locale,de la parlamentare,orgoliile unor pretinsi lideri care au vrut fiecare partiduletul lui,eroarea numita ARD(care amintea frapant de cantecul de lebada CDR-2000) lipsa unei reformari profunde,inabilitati de comunicare pe un trend evident descendent, neputinta de a avea o conducere care sa se opuna manipularilor la care a fost supus partidul in ochii electoratului,o garda veche care nu se vede parasind locurile din conducere pana la adanci batraneti-toate la un loc contribuie la situatia de azi si ceea ce numesc multi lipsa Opozitiei din tara noastra.Ma refer la opozitia politica.

Dupa alegeri, PDL a stabilit sa aiba un Congres Extraordinar in luna mai curent,cu scopul de a evalua la rece situatia partidului si de a alege o noua conducere.Voci contra si pro,interese au facut ca Congresul sa fie devansat pentru 23 martie.

Intre timp neclintitul Vasile Blaga si-a anuntat candidatura pentru conducerea partidului.A fost urmat de Elena Udrea.Gheorghe Falca,primarul Aradului,cocheteaza si el cu ideea.Toti au sanse sa castige,dar partidul nu va castiga.PDL va pierde si ceea ce i-a mai ramas.Sansa PDL este reformarea profunda,figuri noi,carismatice si mai ales credibile.

Monica Macovei anunta recent ca nu crede ca sub conducerea lui Blaga sau Udrea partidul se va reforma profund.

Mihai Razvan Ungureanu s-a dovedit o iluzie.A infiintat un partid care se numeste “Forta Civica” dar care nu are forta si care deocamdata nu conteaza.

Este necesar sa apara o alta forta in PDL. A n-a forta.

De unde va apare?

Probabil de la baza partidului sau din randul celor neinregimentati. Chestiunea cere timp si ea nu va putea fi transata pana la Congres. Asa ca alunecarea spre niciunde a partidului va continua si dupa congres.

Congresul PDL nu va fi un loc unde se vor limpezi apele. Grupurile din partid vor face totul ca acolo sa domeasca armonia si batista sa fie pusa pe tambal.Increderea electoratului(cata mai este ) va fi si mai mica in PDL daca aceste alegeri vor urma calea care se prefigureaza(Blaga-Udrea).Ar fi in interesul democratiei din Romania sa ma insel!

Monica Macovei a tras un semnal de alarma,Monica Macovei poate candida dar sigur nu va fi aleasa. Interesele baronilor din PDL sunt peste ceea ce vrea Macovei si ei vor invinge.Reformarea PDL ramane doar o ipoteza un vis pe o bucata de hartie sau in gandurile catorva.

De fapt vor pierde totul si apoi se vor risipi pe la alte partide.PNL sau PSD...

http://ioanavram.wordpress.com/2013/02/13/ce-se-va-intampla-cu-pdl-cine-va-castiga-presedintia-pdl

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente