Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Condamnarea lui Dan Voiculescu- valoare simbolica

September 27, 2013Dan Birsan

Ioan AvramDan Voiculescu este un om de afaceri care detine prin diversi un adevarat imperiu. Dan Voiculescu a fost sportiv de performanta in tinerete(a jucat hokey).

Dan Voiculescu detine prin copii un trust media care este folosit exact si performant ca stapanul din spatele lui sa joace o carte importanta in mersul politicii.

Dan Voiculescu a fost coleg in tinerete cu Dorin Tudoran.Asta chiar nu are nici o importanta pentru Dorin Tudoran.

Dan Voiculescu este cercetat de mai bine de 10 ani pentru privatizarea ICA(Institutul de Cercetari Alimentare).Cel condus de profesorul care ne invata cum sa mancam sanatos, Gheorghe Mencinicopschi.

Sentinta (care poate fi atacata) condamna pe Voiculescu la 5 ani inchisoare cu executare, trei ani de pierdere a unor drepturi si obliga pe acelasi sa plateasca 6 miliarde,valoarea unor actiuni ICA donate Cameliei Voiculescu si in solidar cu ceilalti inculpati 60 milioane de euro drept prejudiciu adus Ministerului Agriculturii. S-a vorbit imediat dupa sentinta(inclusiv Dan Voiculescu) de o acuzatie “telepatica”(citand trunchiat din acuzare).Textul procurorului spune urmatoarele: ”Analiza întregului mecanism (si urmeaza însiruirea a 8 pasi prin care inculpatii au comis frauda) relevã de asemenea faptul cã învinuitul si-a folosit influenta politicã pentru a controla prin interpusi întregul proces de privatizare a societãtii în conditii care sã îi faciliteze achizitia pachetului de actiuni la un pret derizoriu – o versiune contrarã însemnând sã admitem cã toti cei implicati si-au încãlcat atributiunile de serviciu sau au actionat în interesul SC ”Grivco” SA Bucuresti din considerente telepatice ori din necunoastere sau prostie.”(sursa http://www.evz.ro-articol semnat Simona Ionescu).

Sentinta nu este definitiva. Mai sunt cai de atac.Tinand cont si de varsta inculpatului este posibil sa se ajunga (daca va fi condamnat definitiv),alte reduceri de pedeapsa la inchisoare efectiva pe termen scurt.

CT Popescu spune ca este de fapt o victorie a lui Dan Voiculescu aceasta sentinta.Ca sentinta ar fi trebuit sa conduca la confiscarea unei parti a averii adunate de el.

 Cred ca aceasta condamnare are valoare simbolica. Inseamna in primul rand ruperea Romaniei din lantul cu zale groase care a tinut-o vreme de douazecisitrei de ani legata de trecutul regim ( cu tot ce a insemnat acesta si in primul rand cu influenta pana azi a Securitatii ).

Macar cu atat sa ramanem dupa anii Traian Basescu: cu o functionare corecta a justitiei,ferita de politic si cu aceasta lume noua(dar totodata veche) pe cale sa se nasca in acest moment in Romania.

http://ioanavram.wordpress.com/2013/09/27/condamnarea-lui-dan-voiculescu-valoare-simbolica/

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente