Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

December 2017

Fascinaţia Marii Uniri din 1918

December 10, 2017Admin
Filed under:

Romania MarePe măsură ce ne apropiem de anul 2018, iubitorii de trecut şi de România dezgroapă vechi cronici acoperite de colb ca să ne aducă aminte de responsabilitatea pe care o avem faţă de neam şi ţară, însă unii eseişti, analişti politici şi pescuitori în ape tulburi formulează „teorii noi”, tendenţioase şi chiar duşmănoase, despre lupta de emancipare naţională şi despre facerea României.

Cum a salvat Iuliu Maniu Viena de bolsevism

December 9, 2017Admin
Filed under:

Iuliu ManiuViitorul lider al PNT, Iuliu Maniu, a fost recrutat in armata austro-ungara in luna mai 1915, desi el indeplinea functia de avocat al Mitropoliei Greco-Catolice din Cluj, un post care l-ar fi scutit de serviciul militar. Lasarea sa la vatra era conditionata de depunerea unui juramant catre "patria maghiara". Iuliu Maniu a refuzat insa categoric sa depuna un asemenea juramant si, in aceste conditii, liderul romanilor ardeleni a fost trimis la scoala de ofiteri a Regimentului 36 din Budapesta. Dupa ce a obtinut gradul de sublocotenent, a fost trimis intr-un scurt stagiu pe frontul rusesc, iar apoi pe frontul italian.

Domnule Presedinte Pavelescu Aurelian

December 9, 2017Admin

Gheorghe DuduialaPersonal pot sa inteleg ca ati dorit si doriti puterea politica, dar nu sunt de acord sa va manifestati in termenii exemplului lui Ion Iliescu. Ingrijorator pentru viitorul partidului este atitudinea de lider al unui partid istoric crestin si democrat prin care vreti sa va erijati in parinte grijuliu al tinerei societati civile.

 

Regele meu Mihai

December 9, 2017Admin
Filed under:

Romania si Regele Mihai

Regele meu Mihai

Avut-am mlădiţe cu destin măiastru
Dar tu-mi eşti vlăstarul preţios
Ce te-ai născut când neamul nostru
S-a-ntregit în vechea-i vatră glorios

Te-am plăsmuit al ţării drag odor
Din os domnesc şi ale mele suferinţe
Ţi s-a cântat trăiască-n pace şi onor
Apărător de ţară şi de năzuinţe

Ai fost încoronat ca al meu rege
De două ori slăvit în imnuri triumfale
Ca mai apoi puterea să-ţi renege
Lăsându-te pe mâna forţelor coloniale

Lansare proiect Info Centenar România Mare 1918-2018

December 8, 2017Admin
Filed under:

Aşa cum bine ştiu deja cei cititorii fideli ai acestui blog, în 12 ani de activism civic şi politic am organizat, coordonat, promovat şi participat la numeroase evenimente şi proiecte de interes – nu doar pentru ţărănişti, în particular, ci şi pentru societate în întregul ei, atunci când nori negri se abăteau peste patrimoniul nostru naţional, peste cultura României, peste politica şi democraţia românească.

Romania Mare

PNTCD doreste impacarea membrilor Casei Regale la capataiul Regelui

December 7, 2017Admin
Filed under:

SCRISOARE DESCHISA CATRE CASA REGALA A ROMANIEI

In calitate de Presedinte al PNTCD, partidul care, prin marele sau lider refondator – considerat de o mare parte a romanilor cel mai important lider politic al Romaniei dupa 1990 – CORNELIU COPOSU, a militat pentru revenirea la Monahia Constitutionala dupa caderea regimului comunist, ca solutie pentru salvarea si revenirea tarii la normalitate,

Comentarii recente