Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Rezistenta anticomunista

Anticomunismul uselist sub lupa

September 24, 2013pnt

Vladimir tismaneanude Vladimir Tismaneanu
Texte de Ioan T. Morar, Radu F. Alexandru si Mihaela Barbus

Motto: “Total inutil! Este o acţiune tipic propagandistică, care ţine de regimuri trecute şi depăşite de istorie.”–Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, despre lustratie

Eroi alternativi. Adevarati, nu fabricati!

July 7, 2013pnt

Ion IlioiuChiar daca nu am biruit, sunt cu constiinta împacata si nu ma simt vinovat pentru deznodamântul luptei noastre. Daca ar trebui s-o luam de la capat, as proceda la fel " Ion Ilioiu - ultimul supravietuitor dintre partizanii care au luptat, din Muntii Fagarasului, impotriva comunismului. A fost torturat psihic si fizic pana la epuizare! Si totusi, pentru ca era un copil de taran sanatos si cu credinta in Dumnezeu, a rezistat la tot si la toate, senin, cinstit, smerit si curajos, marturie vie a ceea ce inseamna, de fapt, un erou adevarat, nu fabricat!

O carte despre sfinţii noştri uitaţi în gropile comune

Marius Ghilezan„Cartea despre demintate” nu are autor, dar are personaje de legendă. Volumul oferit cu atâta delicatese de un seamăn de-al nostru conţine file de poveste din viaţa haiducilor pe care nu i-am învăţat în şcoală. Rezistenţa din munţi contra ocupantului sovietic are memorie, dar nu-i dă nimeni vizibilitate. Şi aici gratitudinea anonimului e comparabilă cu cea a apostolilor care au dus mai departe crezul. Dacă sfinţii bisericilor din satele româneşti au figuri cunoscute, pictorii rămân mereu anonimi.

Comentarii recente