Regele meu Mihai
Avut-am mlădiţe cu destin măiastru
Dar tu-mi eşti vlăstarul preţios
Ce te-ai născut când neamul nostru
S-a-ntregit în vechea-i vatră glorios
Te-am plăsmuit al ţării drag odor
Din os domnesc şi ale mele suferinţe
Ţi s-a cântat trăiască-n pace şi onor
Apărător de ţară şi de năzuinţe
Ai fost încoronat ca al meu rege
De două ori slăvit în imnuri triumfale
Ca mai apoi puterea să-ţi renege
Lăsându-te pe mâna forţelor coloniale
Regele Iohannis și premierul Băsescu. Visul liberalilor s-a împlinit. A trecut, e drept, jumătate de secol de convulsii și controverse: Regele alungat de pe aeroport, apoi primit în țară, sub strictă supraveghere, revendicările Casei Regale asupra unor proprietăți respinse de ”popor”, apoi statul român a revenit la sentimente mai bune, Regele propus drept candidat la funcția de Președinte, apoi Alteța Regală curtată de partide să candideze la cea mai înaltă funcție din republică.
Mai întâi La mulți ani tuturor și în special celor care poartă numele sfânt al Botezătorului! Apoi, o să intru direct în subiect și mărturisesc că lămâia a devenit un aliment indispensabil în aceste zile, cel puțin pentru mine. Mă apucă sila de fiecare dată când îi văd pe unii analiști/comentatori care până mai ieri îi ridicau osanale imberbului prim-ministru al guvernului țării, cum îl reneagă acum fără regrete pentru a-l lua în brațe pe Iohannis.
Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a luat prânzul cu Regele Mihai şi l-a invitat la ceremonia de învestire
Regele Mihai îşi serbează ziua de naştere la Palatul Elisabeta. Regele a ieşit la balcon şi a salutat mulţimea adunată în curtea Palatului. Ulterior, Regele l-a primit pe preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, pe care l-a invitat la un prânz privat la Palatul Elisabeta. În cadrul întâlnirii, Iohannis l-a invitat pe Rege la ceremonia sa de învestire ca preşedinte al ţării.
ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, decorat de către regele Mihai I cu Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer
Membrii casei regale au primit zeci de colindatori care le-au trecut pragul Castelului de la Savarsin
Portile Castelului Regal de la Savarsin s-au deschis larg si in acest an pentru colindatorii veniti de la mare departare ca sa aduca urari si ganduri bune Familiei Regale.
Primii colindatori ajunsi la castel au fost primiti chiar de Majestatea Sa Regele Mihai.
1. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos.
2. Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea.
3. Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.
4. Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa.
5. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru.
Liderul deputaţilor PP-DD, Radu Popa, a declarat că este posibil ca Regele Mihai să reprezinte România în cancelariile europene. PP-DD a cerut ca regelui să îi fie acordată o sumă de bani pentru înfiinţarea unui oficiu care să reprezinte ţara în aceste cancelarii, propunere care urmează să fie analizată de către premierul Victor Ponta.
Principele Nicolae a efectuat o vizită de două zile la Nancy, în Franţa, unde a reprezentat Familia Regală a României la căsătoria ASIR Arhiducelui Cristoph al Austriei cu domnişoara Adelaide Drape-Frisch. După cum scrie princeradublog.ro, a fost pentru a doua oară când Principele Nicolae a reprezentat Familia Regală a României la o ceremonie regală după ce, însoţind pe Majestatea Sa Regele, Principele Nicolae a participat la Viena, la funeraliile Arhiducelui Otto, şeful Familiei Imperiale austriece.
ACTUL DE ABDICARE a Regelui Mihai. În 30 decembrie 1947, a avut loc abolirea monarhiei în România, iar regele Mihai a fost obligat să abdice şi să părăsească ţara. În vreme ce unii îl acuză pe Regele Mihai că a renunţat prea uşor la tron, fostul suveran spune că a cedat puterea pentru a evita vărsarea de sânge.