Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Politica

Alex Ştefănescu: ”Oamenii politici se simt complexați de intelectuali”

March 28, 2014Dan Birsan

Ediţia de astăzi i-a avut invitaţi pe scriitorul şi criticul de artă, Alex Ştefănescu, candidat PNŢCD la alegerile europene, şi pe Teodor Baconschi, candidat PMP. În studio s-a aflat şi Horia Tabacu, senior editor EVZ.

Tema discuţiei a fost oferta partidelor pentru alegerile europene.

LIVE TEXT
Domnule Ștefănescu ați luat decizia să vă retrageți de pe listele PNȚCD, de ce?

Predoiu (non)combatantul

November 14, 2013Dan Birsan

Daniel Remus VeresPedeliști din toate țările, uniți-vă ! Exercițiul propagandistic desfășurat de PDL cu repetiție, mă face să mă gândesc la vremurile când PCR-ul își alegea delegații la Marea Adunare Națională, unde aveau să aleagă la rândul lor un aparat central de partid care oricum era mereu același. Ce naiba mai are de demonstrat Blaga când îl tot împinge “democratic” din spate pe Predoiu, numai el știe. Peltic și lipsit de charismă, “rabinul” Predoiu s-a pierdut deja în ideologia și doctrina PDL-ului, aceea pe care o caută încă de la înființare.

Cum să arate un lider politic ideal?

May 20, 2013pnt

Roman CerneleaÎn societatea actuală un lider politic ideal nu există, fapt pentru care în acest articol îmi propun să schițez portretul acestuia dar și eventualele păcate ce ar trebui evitate. Actualmente noțiunea de lider politic este folosită destul de des el fiind persoana care în permanență are o influență considerabilă în public cât și în spectrul politic, dar să cunoaștem amănunțit cum trebuie să fie și să se comporte în public și în politică un lider politic ideal.

Tristetea de a fi parlamentar

December 24, 2012pnt

Adriana SaftoiuNu mi-am imaginat atunci când deveneam parlamentar că voi muta munţii. Dar credeam că voi reuşi măcar să le dau contur. Aveam deja experienţă ca jurnalist, apoi ca şi consultant politic, ca să îmi dau seama că Parlamentul e o instituţie-mamut cu mamuţi, aşa încât să nu intru în Casa Poporului (desigur, acum Palatul Parlamentului) cu mari iluzii. Dar să ieşi cu mari deziluzii, e şi mai şi.

Comentarii recente