Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

PNL

A fost al doilea, în 1990. Președintele, uitat de propriul partid

March 3, 2016Dan Birsan
Filed under:
La alegerile prezidențiale din 1990, doi candidați ai Opoziției democratice s-au luptat cu liderul FSN, Ion Iliescu. Primul președinte al PNL, după reînființarea partidului, a fost Radu Câmpeanu. La alegerile din 20 mai a luat 10% din voturi, în vreme ce Ion Rațiu, candidatul PNȚCD a reușit să mobilizeze doar 4 procente din electorat.
 
Senatorul Marius Marinescu a remarcat, într-o declarație pentru DCNews, că liderul liberal este astăzi ignorat de partid.
 

Tristetea de a fi parlamentar

December 24, 2012pnt

Adriana SaftoiuNu mi-am imaginat atunci când deveneam parlamentar că voi muta munţii. Dar credeam că voi reuşi măcar să le dau contur. Aveam deja experienţă ca jurnalist, apoi ca şi consultant politic, ca să îmi dau seama că Parlamentul e o instituţie-mamut cu mamuţi, aşa încât să nu intru în Casa Poporului (desigur, acum Palatul Parlamentului) cu mari iluzii. Dar să ieşi cu mari deziluzii, e şi mai şi.

Vocatia tradarii la liberali

October 31, 2012pnt
Filed under:

Crin si VoiculescuDe la Radu Campeanu incoace, liberalii si-au cam tradat toti partenerii. Daca maghiarii din Parlament s-au dovedit un model de consecventa si loialitate, liberalii se afla la celalalt pol.

E suficient sa le urmarim evolutia pe scena politica din 1990 pana acum, ca sa vedem ca in PNL nu prea sunt oameni pe cuvantul carora sa te bazezi. Ei numesc asta pragmatism, altii ar putea sa se gandeasca la un mare felinar rosu.

Adevăratul PNL

October 22, 2012pnt

Andrei PantuCălin Popescu-Tăriceanu, Ludovic Orban, Andrei Chiliman, Varujan Vosganian, Adriana Săftoiu, Cristian Ţopescu: ei sunt adevăraţii liberali. Ei reprezintă adevăratul PNL.

Ei, şi nu Gigi Becali. Nici Honorius Prigoană. Nici Sorina Plăcintă. Nici alianţa cu PC-ul lui Voiculescu, nici cu PSD-ul lui Iliescu.

Comentarii recente