Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Parlament

Votul in Parlament impotriva Presedintelui Traian Basescu

June 26, 2014Dan Birsan

Votul in Parlament impotriva Presedintelui Traian Basescu. Un act major impotriva Romaniei. Adica: Parlamentul se intruneste in sedinta camerelor reunite pentru a-i distruge credibilitatea individului Traian Basescu, pentru a-l compromite si a-l umili. Nu era vorba despre o chestiune de stat, de legislatie, de economie sau sociala care sa implice functia prezidentiala. Nici de justitie, din moment de justitia nu l-a implicat pana in prezent in niciun fel pe Traian Basescu in problema penala a fratelui lui, daca tot vorbim despre stat de drept. Ci pur simplu despre linsaj mediatic cu instrumentul institutiei parlamentare.

Trăiască R.P.R.!

January 26, 2013pnt
Filed under:

Republica Parlamentara RomaniaLa 09 Decembrie 2012, harta Europei şi chiar a lumii s-a îmbogăţit cu un nou stat, Republica Parlamentară Română. Acesta funcţionează pe deplin în interiorul statului numit România, fiind aşadar un stat în stat, cu toate implicaţiile corespunzătoare. S-a născut ca reflecţie a voinţei celor 4,5 milioane care habar nu au avut ce fac şi a tăcerii revoltătoare a 11,5 milioane de indiferenţi, care-şi închipuie că dacă nu se implică în rezolvarea unei probleme naţionale, aceasta nici nu există. Dar ea există şi asta se va simţi din plin nu numai în buzunare dar mai ales în identitatea lor ce va fi profund răscolită.

Club pentru trântori de lux

December 12, 2012pnt

Rodica CiobanuE bine în Parlament. Până şi amatorul de jilţuri aurite, Gigi Becali, aflat într-o scurtă vizită de acomodare, la Casa Poporului, a exclamat: „Aici stau cu drag! Prima impresie a fost luxul, iar mie îmi place luxul. La Bruxelles au scaune din alea ieftine, de 5 euro, de 10 euro, când mie îmi place să stau pe mese de mii de euro şi să beau o cafea”. În următorii patru ani, dosul liberalului Becali ar putea poposi pe scaunele îmbrăcate în piele de Cordoba, din sala de plen, şi pe fotoliile moi, din piele de viţel, în care să-şi bea cafeaua, la bufet.

România - Statele Unite: 588 - 535. Parlamentari mai multi decat are SUA

December 12, 2012pnt
Filed under:

ParlamentNoul Parlament al României va întrece, după numărul membrilor, Legislativul Statelor Unite ale Americii. SUA are 535 de membri în tot Congresul - 100 la Senat şi 435 la Camera Reprezentanţilor. În Legislativul 2012-2016 din România, numărul de aleşi va fi de 588 - 394 de deputaţi şi 176 de senatori, cu 117 mai mare decât în Parlamentul anterior. Cei 117 de aleşi în plus vor costa însă peste 32 de milioane de euro în următorii patru ani.

Comentarii recente