Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Nationalism

Naţionalismul, ideologia secolului XXI cu Călin Georgescu

Calin GeorgescuSuveranitatea României trebuie trăită constant de fiecare român în parte, iar de interesul naţional al ţării noastre trebuie să se ţină cont şi să fie respectat de orice ţară sau popor din lumea asta, aşa cum şi noi avem datoria morală să facem la fel.

Nationalism prost inteles

February 28, 2015Dan Birsan

Nationalism prost intelesSubiect de discutie. Se incearca azi un nou reviriment al nationalismului, dupa esecul formulelor anilor 90 si chiar a celor recente. De la cele legionare, legionaroide, peremiste sau pepedediste, dar si alte manifestari in spatiul civic. Se spune: acum e momentul, cand criza sociala, cea economica si a autoritatii statului sunt serioase, s-au suprapus intr-un mod periculos, creand premisele manipularilor din zona extremelor. Tendintele au fost si chiar si sunt incurajate, probabil, din zona serviciilor secrete, tocmai pentru a fi tinute sub control sau, mai bine zis, controlate pe de-a-ntregul.

Petru Borodi un Roman, cu dragoste de neam!

June 7, 2014Dan Birsan

Petru BorodiAcesta (foto stânga) a luat cuvântul în Piaţa Unirii, la acţiunile pentru salvarea patrimoniului şi a naturii la Roşia Montană, însufleţind miile de tineri care au luat parte la eveniment.

Petre Borodi a preciazat că politicienii actuali sunt trădători de ţară, iar statul român a fost transformat într-un sclav al marilor corporaţii.

El a atras atenţia şi asupra faptului că în forma actuală capitalismul a ajuns mai toxic în România chiar decât comunismul.

Ciprian Briceag - Manifestul meu către un patriot luminat

October 19, 2013pnt

Cirprian BriceagAcest demers al meu, pe care vi-l fac cunoscut acum, a apărut ca o consecinţă a ideilor gândite de mine în Moţiunea de candidatură la alegerile judeţene ale anului 2013 ale unui important partid istoric – moţiune care nu a mai putut fi prezentată, cum ar fi fost normal. Am totuşi speranţa că ceva din ideile exprimate în această moţiune politică şi în materialul cu conţinut economic, legat de dezvoltarea României, ataşat acelei moţiuni, intitulat Motoare ale menţinerii creşterii economice şi motoarele economiei va fi, vreodată, considerat util.

Horia Roman Patapievici : ”Această învrăjbire a societăţii româneşti”

November 26, 2012pnt

Horia Roman PatapieviciLansarea lucrării "Lumea secretă a nomenclaturii. Amintiri, dezvăluiri, portrete" semnată de Vladimir Tismăneanu şi publicată de editura Humanitas a avut loc duminică, în ultima zi a Târgului Gaudeamus. La lansarea volumului au luat cuvântul Mircea Cărtărescu, Horia Roman Patapievici şi Lidia Bodea.

Comentarii recente