Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Monarhia Constituţională

Monarhia: Trecut sau Viitor?

December 15, 2017Admin

Aurelian PavelescuMONARHIA: TRECUT SAU VIITOR?

Asistam la funeralii grandioase pentru Regele Mihai. Oameni simpli, politicieni - de toate rangurile - sau capete incoronate la capataiul acestuia. Incununat cu Coroana de otel a regilor Romaniei.

Motivatiile nu sunt, cu siguranta, aceleasi. Marea majoritate traiesc un moment de pietate, manati de simpatia de multe ori castigata recent prin televiziuni -; altii, mult mai putini, cu nostalgia altori vremuri (vremuri, la fel, daca nu mai tulburi decat cele de azi).

Tariceanu a propus revenirea la Monarhie Constitutionala

October 18, 2015Dan Birsan

Regele Mihai si presedintele senatului Calin Popescu TariceanuTariceanu a propus modificarea Constitutiei si revenirea la Monarhie Constitutionala

SCRISOARE DESCHISĂ

Catre Casa Regala a României, Regelui Mihai I al românilor
Catre Patriarhia Româna, ÎPS Daniel
Catre Presedintia României, domnului Presedinte,
Catre presedintele Senatului,
Catre Guvenul României, domnului Prim-ministru,
Catre presedintele Camerei Deputatilor,
• În atentia tuturor conducatorilor partidelor politice, parlamentare sau nu,
• În atentia tuturor europarlamentarilor români, a senatorilor si deputatior României,
• În atentia liderilor societatii civile, sefilor de ONG-uri, a elitei intelectuale românesti, a vectorilor responsabili de pe întreg teritoriul tarii,

PNŢCD cere revenirea la Monarhia Constituţională.

Monarhii RomanieiPreşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a transmis cu prilejul Zilei Regalităţii un comunicat în care anunţă că partidul său solicită „în mod solemn, revenirea la Monarhia Constituţională, prin organizarea unui referendum cu privirea la forma de guvernământ". Mesaje de 10 mai au fost transmise şi de alţi politicieni, între care s-au numărat premierul Victor Ponta şi liderul PC, Daniel Constantin.

Comentarii recente