Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Lider

Cum să arate un lider politic ideal?

May 20, 2013pnt

Roman CerneleaÎn societatea actuală un lider politic ideal nu există, fapt pentru care în acest articol îmi propun să schițez portretul acestuia dar și eventualele păcate ce ar trebui evitate. Actualmente noțiunea de lider politic este folosită destul de des el fiind persoana care în permanență are o influență considerabilă în public cât și în spectrul politic, dar să cunoaștem amănunțit cum trebuie să fie și să se comporte în public și în politică un lider politic ideal.

Ce inseamna legitimitate pentru un lider de partid?

May 17, 2013pnt

Ilie LazarNoi ne-am obisnuit sa privim la politicienii nostri si sa ne zicem ca niciodata în democratie nu am avut o clasa politica atât de corupta, slaba si incompetenta. Metehne vechi, lucruri care se întâmpla si pe la altii, în democratiile mai vechi si mai consolidate. Ne raportam de cele mai multe ori la perioada interbelica pe care în subconstientul nostru o identificam cu o adevarata epoca de aur, înainte ca regimul comunist sa rada toate vârfurile intelectuale, politice, stiintifice si militare. Dar si atunci au existat cazuri si mari scandaluri de coruptie, politicieni incompetenti si demagogi, inculti si mincinosi.

Comentarii recente