Liderul PNTCD Aurelian Pavelescu a declarat marti ca, din punctul sau de vedere, declaratiile presedintelui Traian Basescu din ultimele zile de campanie au dezavantajat ARD, avand in vedere ca mesajul principal al USL a fost impotriva acestuia.
"Cred ca ne-a dezavantajat, pentru ca mesajul principal al USL a fost 'Jos Basescu', iar aparitiile presedintelui au facut sens acestui mesaj. In primele doua saptamani, inexistenta acestui mesaj a creat mari probleme USL, pentru ca era un mesaj care functiona in gol, aparitiile presedintelui, care aveau rolul de a mobiliza electoratul de dreapta, nu si-au indeplinit scopul", a explicat Pavelescu.
Cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung compara, intr-un articol publicat luni, victoria USL la alegerile parlamentare din Romania cu cea a partidului condus de Adolf Hitler - NSDAP - in anul 1933, scrie Romania Libera. Autorul articolului din FAZ, Karl-Peter Schwarz, care a scris o serie de materiale despre Romania, mai atrage atentia ca rezultatele alegerilor de duminica reprezinta o catastrofa pentru Romania si, implicit, pentru Uniunea Europeana.
In plus, autorul articolului compara victoria USL la alegerile din Romania si cu victoria comunistilor in alegerile din 26 mai 1946 din Cehoslovacia.
Actul 1, scena 1
USL cistiga alegerile parlamentare cu peste 50%. In piesa noastra pot fi si peste, si sub cincizeci de procente. Nu e atit de important. Important este ca USL va clama o victorie categorica si, desigur, dreptul de a da tarisoarei primul-minstru.
Actul 1, scena 2
Traian Basescu ia act de rezultatul alegerilor si invita partidele politice pentru consultari la Cotroceni. Invitatia va fi trimisa separat pentru PSD, PNL, PC, UNPR, PDL, FC, PNTCD, PPDD, UDMR, minoritati si, daca am uitat pe cineva, sa fiu iertat.
Actul 1, scena 3
Ce a fost in vara a fost numai pregatirea. Ce va fi dupa 9 decembrie va reprezenta incununarea “efortului” depus de acesti conducatori ai USL dintre care unul este si prim ministru iar celalalt presedinte a Senatului. Ce este statul de drept am mai explicat si eu si multi. Cateva institutii independente si nesubordonate una alteia. Diferenta fata de dictatura este statul de drept. Nu aduce de mancare acest stat de drept dar aduce un regim democratic. Mancarea se face muncind, cladind, etc. Locurile de munca principala problema a romanilor pot fi ajutate sa apara intr-un stat de drept. Neavand capital romanesc singura asteptare este de la investitia straina.
Dragi Vâlceni, fiindcă nu mai suntem ce-am fost, nici noi vâlcenii, nici Capitala şi nici restul ţării, trebuie să ştim ce-am fost odinioară şi ce-am fi putut deţine astăzi, dacă nu aveam neşansa unor guvernanţi subminatori şi incompetenţi în aceşti 23 de ani.
Dragi Prieteni, incep mesajul meu cu un citat din Joseph Joubert care spunea că "Omul mediocru este conducător excelent pentru mulţimi mediocre".
Eu spun că Încrederea porneşte din Inimă şi nu are grad de comparaţie. Nu poate să fie decât Absolută ! Orice altceva se numeşte îndoială. Într-o proporţie mai mare sau mai mică.
Deputatul PDL Teodor Paleologu s-a aratat inca o data contrariat de intrarea lui Gigi Becali in PNL si a explicat ca partidele ar trebui sa fie organisme democratice, dar acest lucru e o "utopie" in Romania, unde toate partidele, inclusiv al sau, sunt "PCR-uri".
Invitat sambata seara la B1TV, democrat-liberalul a catalogat din nou intrarea lui Becali in PNL ca pe un "autogol", dar de data asta a adaugat "cu repetir", explicand ca atunci, "cand te incurci cu nebunul, iti face tot felul de aberatii".
Criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu a hotărît să pună condeiul în cui şi să ia drumul mersului din bloc în bloc pentru a-l concura, la parlamentarele din decembrie 2012, pe Victor Ciorbea, în colegiul din sectorul 4.
Trecerea unui spectator al scenei politice în postura de actor i-a dat lui Robert Turcescu, duminică seara, la talk-show-ul Sub semnul întrebării, posibilitatea de a invoca două realităţi:
1) A intelectualilor seduşi de Cîntecul de sirenă al Politicii.
Daca la inceputul anilor '90 aveam scuza ca abia invatam democratia, eram la "gradinita", abia desluseam ABC-ul, dupa 22 de ani nu mai avem scuza asta. Am intrat si in Uniunea Europeana si tot in doua tabere suntem impartiti. Si alte cateva osti mai micute.
Noi, romanii, nu putem functiona altfel decat in paradigma: "cei din tabara noastra sunt aia destepti, cinstiti si competenti, ceilalti sunt prosti, hoti si habarnisti".