Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Monarhie

Noul An, 2015

December 31, 2014pnt
Filed under:

Regele Mihai si Regina Ana

Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana, împreună cu toată Familia Regală, vă ureză un An Nou plin de bucurii, noroc, sănătate și împliniri! Sărbători fericite!

La mulți ani!

http://www.romaniaregala.ro/jurnal/noul-an-2015/

Monarhia constituţională cea mai rapidă adaptare la civilizaţia modernă

August 16, 2014Dan Birsan

Regele Mihai I RomaniaCe a însemnat monarhia pentru România?

SCRISOARE DESCHISĂ

Catre Casa Regala a României, Regelui Mihai I al românilor
Catre Patriarhia Româna, ÎPS Daniel
Catre Presedintia României, domnului Presedinte,
Catre presedintele Senatului,
Catre Guvenul României, domnului Prim-ministru,
Catre presedintele Camerei Deputatilor,
• În atentia tuturor conducatorilor partidelor politice, parlamentare sau nu,
• În atentia tuturor europarlamentarilor români, a senatorilor si deputatior României,
• În atentia liderilor societatii civile, sefilor de ONG-uri, a elitei intelectuale românesti, a vectorilor responsabili de pe întreg teritoriul tarii,

Sondaj INSCOP realizat în luna mai 2014 despre Monarhie

June 2, 2014pnt

Potrivit unui sondaj INSCOP realizat în luna mai 2014, 44,9% din populaţia României are o parere foarte bună sau bună despre Casa Regală. În acelaşi timp, 30,2% dintre respondenţi s-au pronunţat în favoarea Monarhiei ca formă de guvernare. Aşa cum arăta domnul Darie Cristea, coordonator de proiecte INSCOP, sondajul vine în cursul unui an electoral, când în mod normal agenda publică nu acordă o atenţie deosebită subiectelor legate de monarhie. Să fie oare asa?

PNTCD ameninta ca se retrage din alegeri

PNTCD ameninta ca se retrage din alegeri. Taranistii au rabdat indeajuns! A venit momentul sa ia atitudine daca vocile lor nu sunt ascultate, daca scopurile lor de construi lucruri durabile aici in Romania sunt ignorate si trecute sub tacere. PNTCD are un mesaj de transmis, iar faptul ca pe scena politica romaneasca nu este loc pentru discutii serioase este un motiv suficient pentru ca PNTCD sa traga un semnal de alarma.

Declaraţia de la Cluj Napoca a PNTCD din 10 Mai 2014

Partidul Naţional Taranesc Creştin Democrat, fondator de stat unitar, consecvent inaltelor principii moral-crestine cultivate de ilustrii sai inaintasi, intrunit in comitetul National de Conducere, azi, 10 Mai 2014, Cluj-Napoca, constatand ca:

10 Mai Ziua Regalitatii, sarbatorita in toata tara

May 10, 2014Dan Birsan
Filed under:

Zeci de oameni au mers, sambata dimineata, la statuia regelui Carol I din Piata Palatului Regal din Bucuresti, cu ocazia Zilei Regalitatii.

Membrii familiei Regale - principesa mostenitoare Margareta, principele Radu, principesa Maria si principele Nicolae - au ajuns in Piata Palatului Regal din Bucuresti in jurul orei 11:00, iar persoanele prezente i-au intampinat cu mesaje promonarhiste precum "Monarhia uneste Romania" sau "Traiasca Regele", transmite Mediafax.

Un tânăr de excepţie: Principele Nicolae!

În România datorită unor tineri de excepţie au loc schimbări frumoase însă prea puţin sunt apreciate şi luate ca model. Am întâlnit în aceste zile un tânăr distins, care a sosit în România precum Regele Carol I la 27 de ani fără să cunoască prea multe despre ţara noastră, dar care a dat mult României de la Independenţă la instituţii trainice de stat.

Monarhia uneşte România!

December 5, 2013pnt

Regele MihaiAstăzi, cu începere de la ora 10.00, la Sala Unirii din Alba Iulia a avut loc întâlnirea a membrilor Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, la care au participat oficialităţi locale şi judeţene, deputaţi şi senatori de Alba, dar şi membrii A.N.R.M din judeţ şi din ţară.

În urmă cu aproximativ 3 săptămâni, la Alba Iulia a fost semnat un protocol între Casa Regală a României, Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba. Timp de 10 ani cele trei instituţii vor colabora pentru promovarea oraşului şi a Casei Regale.

Traian Băsescu: Procentul de români pro-monarhie e în creştere

June 20, 2013Dan Birsan
Filed under:

Charles al angliei si Traian BasescuPreşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că deşi procentul de români pro-monarhie este în creştere faţă de anii 1990- 1991, ajungând la 15-16%, iar numărul acestora va creşte cu cât va scădea calitatea clasei politice.

Comentarii recente