Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Credinta

Ce a făcut străinătatea din bietul român?

December 18, 2013Mirela Birsan
Dragostea dintre românii de altădată

Citiţi mai multe articole interesante pe siteul: http://ortodox.md/articole/3001/
Moldova Ortodoxă

Dragostea dintre românii de altădată

Citiţi mai multe articole interesante pe siteul: http://ortodox.md/articole/3001/
Moldova Ortodoxă

Dragostea dintre românii de altădată

Sfintii Martiri Brancoveni

August 17, 2013Mirela Birsan
Filed under:

Sfintii Martiri Brancoveni: Constantin Voievod cu fiii sai, Constantin, Stefan, Radu, Matei si sfetnicul Ianache, sunt praznuiti pe 16 august. Domnia lui Constantin Brancoveanu a inceput sub semnul aparitiei Bibliei in limba romana, numita "de la Bucuresti", in anul 1688. Si-a asumat rolul de protector al tiparului si scolilor din Muntenia, dar si din Transilvania. A dat Bucurestiului o noua Academie Domneasca, transformand scoala de la Sf. Sava in "colegiu public pentru pamanteni si straini", cu o programa asemanatoare institutiilor de grad superior.

Ultima arma a diavolului: Eu nu exist!

July 26, 2013Mirela Birsan
Filed under:

Clive Staples Lewis concentreaza minunat acest lucru, spunand: "In ce priveste diavolii, omul poate face doua greseli la fel de insemnate, dar opuse. Una e sa nu creada in existenta diavolilor. A doua e sa creada in existenta lor si sa-si bata capul cu diavolii in prea mare si daunatoare masura.

Preot ortodox nominalizat la Premiul Nobel pentru pace

July 13, 2013Dan Birsan

GhervasiePrintre personalitățile din întreaga lume nominalizate în anul 2012 la Premiul Nobel pentru Pace se află și un preot ortodox supranumit și „sfântul“ prizonierilor.

Părintele Ghervasie Raptopoulos din Tesalonic și-a dedicat viața pentru a oferi ajutor deținuților nevoiași.

În ultimii 35 de ani a ajutat la eliberarea a 15,200 de prizonieri, din 90 de țări, adunând pentru demersurile sale suma de aproape 4 milioane de euro.

Rugaciunea inimii

July 13, 2013Mirela Birsan

rugaciunea inimiiRugaciunea inimii isi are originea in porunca Apostolului Pavel: "Rugati-va neincetat!" (I Tes 5, 17). Sigur, pare imposibil sa te rogi tot timpul. Dar nu este asa. Cand Sfantul Maxim Marturisitorul este intrebat de unul dintre frati cum e posibil sa te rogi neincetat cand sunt atatea lucruri de facut, acesta i-a raspuns: "Dumnezeiasca Scriptura nu porunceste nimic din cele cu neputinta".

Nevoia de rugaciune

July 3, 2013Mirela Birsan

Rugaciune

Astazi, mai mult ca oricand e mare nevoie de rugaciune. A slabit credinta in lume, a scazut si rugaciunea. Sunt mai putini cei care cred cu adevarat si putini sunt si cei care se roaga. De aceea, trebuie sa intensificam rugaciunea si sa nu lasam sarcina asta numai in grija calugarilor.

Dar pentru ce sa ne rugam? Pe cine sa pomenim in rugaciune? Cum facem sa nu uitam de rugaciune? Sunt doar cateva intrebari care umbla prin mintea oricarui crestin.

Parintele Iustin Parvu a trecut la cele vesnice

June 23, 2013pnt

Iustin ParvuParintele arhimandrit Justin Parvu a trecut la cele vesnice duminica seara, 16 iunie, la orele 22.40. Slujba inmormantarii va fi savarsita la Manastirea Petru Voda, joi, 20 iunie.

Viata Parintelui Iustin Parvu

Parintele Iustin Parvu este unul dintre cei mai mari duhovnici ai tarii noastre. Parintele Iustin s-a nascut la data de 10 februarie 1919, in satul Poiana Largului, comuna Calugareni, judetul Neamt, fiind cunoscut ca mare duhovnic si staret la Manastirea Petru Voda.

Greutatea credintei

February 11, 2013Mirela Birsan

Nu poti ajunge la Dumnezeu atunci cand pleci in cautarea Lui, daca nu o faci cu credinta, urmand calea aratata de Biserica dreptslavitoare, pentru ca ea stie atat drumul de parcurs, cat si modalitatea de a depasi toate piedicile de pe parcurs.

Curaj-frică

February 10, 2013pnt
Filed under:

Frica este o însuşire copilărească pe care o manifestă sufletul îmbătrânit întru slava deşartă. Frica este lipsa credinţei arătată în aşteptare plină de spaimă a unor lucruri neprevăzute. Este o presimţire a unei primejdii închipuite, o cutremurare a inimii care se înspăimântă şi se împuţinează pentru unele nenorociri îndoielnice. Teama este lipsirea de orice certitudine chiar şi în lucrurile cele mai sigure. (Scara – Sfântul Ioan Scărarul)

Grija zilei

January 18, 2013Mirela Birsan
Filed under:

Arsenie BocaPărintele Arsenie Boca
GRIJA ZILEI

Grija zilei de mâine este o grijă presantă. Când conducea pe israeliteni în pustie, Dumnezeu nu le îngăduia asigurarea zilei de mâine: mana se strica.
Pâinea cea de toate zilele o cerem pentru astăzi. Aşa suntem sfătuiţi, chiar nevrând, să trăim prin credinţă.
Sfinţii pustnici au trăit numai în condiţia credinţei. Ei au crezut cuvântului lui Iisus, având mai întâi grijă de mântuire şi pe al doilea plan grija vieţii. De aceea crinii au ajuns până la strălucirile lumii divine.

Comentarii recente