Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Zbor deasupra - Romania la rascruce

July 22, 2013pnt

Ioan AvramAcordul de coabitare Basescu-Ponta nu se desface. Nu va luati dupa cantecele de sirena a celor de pe margine. Va rezista pana cand Basescu va fi presedinte si pana cand Ponta va fi premier.

Suna cinic dar este o analiza in concordanta cu se petrece acum si pe termen lung. Antonescu este iesit din carti si momentul lui de varf a fost sefia Comisiei pentru revizuirea Constitutiei. USL nu se va sparge si va continua in aceasta formula pana dupa alegerile pentru Parlamentul Europei de anul viitor. Prezidentialele vor limpezi apele……

Basescu isi va continua cariera politica si dupa 2014 … MIscarea Populara daca nu se misca rapid si nu-si gaseste un conducator care sa fie acceptat de toti si care sa inchida eternele lupte de marire din politica (romaneasca) va esua. Nu poti face partid cu primari care fug de la PDL inspre MP.

Aducerea lui Hayssan Omar in tara este meritul serviciilor si al altor institutii. Ponta trage spuza dar nu prea mai sunt carbuni. Cei din spatele lui se vor lepada de el daca mai joaca riscant si intr-un fel prostesc soarta Romaniei. Vezi asa zisul parteneriat strategic cu China si gafa enorma de vineri 19 iulie 2013 cand s-a trezit de dragul galeriei formata din cateva fatuce ziariste sa vorbesca fara rost. Denuntarea catorva aspecte legate de aducerea lui Hayssam, numai pentru a avea ultimul cuvant ,pune Romania intr-o situatie jenanta si grava fata de partenerii nostri….

Basescu stie, acum la sfarsit, sa fie presedinte.Basescu are sange in vene si este in stare a sa joace in fata oricui si cu orice risc. Cine ar mai fi anuntat- si apoi faptul s-a implinit- reducerea de salarii de acum doi ani ? Cine s-a opus din pacate fara rezultat cresterii TVA la 24% fapt ce a dat o lovitura mortala tuturor(inclusiv masei de pensionari care ar fi castigat mai mult dintr-o reducere a pensiei decat prin aceasta majorare legiferata a 24%)? Adunate cele 5% la fiecare cumparatura aduc mult mai mult decat temporara reducere a pensiei… Da-i Doamne mintea romanului de pe urma….

Basescu a stiut ca pierde enorm si a mers barbateste inainte……Il vedeti pe Ponta iesind in fata poporului si slobozind o asemenea grozavie? Niciodata.Ponta se scalda ca prim ministru in apele in care se scladau si vechii activisti ai PCR adica mereu cu batista pe tambal. Dupa Basescu urmeaza desertul din pacate.Romania nu este in stare sa scoata un om politic de anvergura si care sa-l depaseasca pe actualul Presedinte ….

Guvernarea USL nu face de peste un an de zile decat jocuri de imagine… Economia si agricultura stau si vor mai sta……. Cu imagini nu poti sa tii copii,casa si pe tine insuti…. Cei de la Somaj(ANOFM) tot anunta cate doua-trei mii de locuri de munca la cate un judet. Ce sa faci cu doua mii? O picatura intr-un ocean pentru ca si astea sunt in domenii de colonie: vanzari, preponderent….

Va veni momentul cand cei din spatele lui Ponta se vor satura de gafele acestuia pentru ca maturizarea politica intarzie nepermis.

PDL nimic nou. Urmariti-l pe Cristian Predoiu si functie de evolutia lui vom sti incotro merge PDL. Oricum va fi un zbor la joasa inaltime….

Altcineva…? Nimeni…. Este atat de saraca Romania in oameni sau sunt tot mai putini cei ce nu vor sa intre in mocirla politicii…?

De acord nu intri in mocirla dar nu se poate merge cu politica de acum,de azi sau in modul cum se face politica azi….. Si atunci singura solutie este constructie ei de la iarba cea verde……. Cine,cand sa o faca? Timpul are tot mai putina rabdare si Romania este tot mai batrana…… Inclusiv scrisul nostru si al altor zeci este deocamdata o incercare de zbor, esuat…….

http://ioanavram.wordpress.com/2013/07/22/zbor-deasupra-romania-la-rascruceiv/

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente