Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Vot şi vină

April 11, 2014Dan Birsan

Încă un editorial despre Ponta? Nu pot să vă descriu sila cu care scriu fiecare cuvânt despre Ponta, Băsescu sau Antonescu şi nici nu am dreptul. Gazetarul nu e poet, când scrii faci abstracţie de ce simţi.

Azi, V. Ponta reuşeşte să mă silească a mai pune pe hârtie câteva rânduri. „N-au putut să ne împuşte pe toţi nici în `89”, şi-a îmbărbătat premierul paşalele umflate de bani şi de DNA. Când l-am auzit spunând asta am înjurat circa trei minute, de grindei, de parafernă şi plămânei, de ceară, de vii şi de morţi. Acum scriu. Calm.

Dr. Ponta, năpârca cu ochelari, îi pune pe alde Mazăre, Duicu şi „Nicuşor” Constantinescu, pe alţi mărturisitori PSD şi pe sine Însuşi, laolaltă cu copiii şi tinerii omorâţi în decembrie `89. Astfel, Pârâtul se dovedeşte şi profanator de morminte.

De ce face asta dr. Ponta? Pentru că încearcă, prin orice mijloace, să trântească electoratul român la examenul de maturitate pe care îl are de dat anul acesta. Bacul constă într-o singură întrebare: vina se stabileşte prin vot?

În 25 de ani de democraţie, votanţii din această ţară ar fi trebuit să priceapă că buletinele de vot introduse în urnă nu pot şi nu trebuie să hotărască dacă un ins e vinovat sau nu, cu atât mai puţin demonstraţiile cetăţenilor miluiţi de inculpat sau care îl găsesc simpatic. Că singura instituţie care, într-o ţară liberă, poate face dreptatea, aşa relativă cum e, este Justiţia.

Ca să substituie acţiunilor Justiţiei votul popular, Ponta Pârâtul şi-a declarat simpatia prentru Gigi Becali înainte de sentinţă, a anunţat că ajuns preşedinte l-ar graţia pe Gică Popescu, a decretat că Gioni Gazolină Duicu e luat pentru că e popular şi votat şi, după ce a înfierat ziariştii fascisto-comunişti, a dat o înaltă preţuire filonazistului Radu Mazăre, aflat la DNA în discuţii la cataramă.

Şi că toţi aceştia sunt camarazii morţilor Revoluţiei, iar procurorii şi judecătorii – organele de represiune ale lui Ceauşescu.

Îmi îngădui încă să fiu curios dacă în cele două rânduri de alegeri de anul acesta românii vor vota înţelegând că o Justiţie legată nu numai la ochi, dar şi la mâini, prin vot, înseamnă transformarea democraţiei într-o dictatură populară.

de Cristian Tudor POPESCU
http://www.gandul.info/puterea-gandului/vot-si-vina-12439284
 

Your rating: None Average: 5 (2 votes)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente