Am trăit să văd și eu o mișcare inteligentă venită din zona PNL, în sfârșit. După o lungă perioadă de încovoiere în poziția ghiocelului, onor conducerea PNL a luat câteva decizii care vor schimba, probabil, raportul de forțe din coaliția de guvernământ și aproape sigur din Parlament. Cu un Crin Antonescu reinventat, liberalii par să se fi trezit dintr-un somn adânc în care oamenii răi cu secera și ciocanul în mâini îi fugăreau neobosit să-i altoiască. Măsurile propuse de PNL nu numai că sunt bune, dar au și rolul de a lămuri opinia publică ne-rumegătoare asupra vinovaților pentru eșecul îndelung anunțat al unei alianțe împotriva firii. Evident că nevoia de resurse îi îndeamnă pe urmașii lui Brătianu să rămână lucizi când vine vorba despre ieșirea de la guvernare dar se poate observa ușor că sunt pregătiți să treacă oricând în opoziție, mișcare ce le poate aduce beneficii pe termen mediu și lung indiscutabile. Dar oare ce stă în spatele acestei schimbări radicale?
Pe surse, căci tot este la modă să folosim sintagma, se aude despre negocieri intense între președintele țării și liderii liberali, cu scopul de a izola Stânga și de a forma un mare bloc de Dreapta pentru 2016 și chiar pentru prezidențialele de anul acesta. Cât adevăr este în aceste zvonuri nu avem de unde să știm, dar se pare că tot ceea ce face Antonescu în aceste zile dă apă la moară celor care cred în scenariul expus. Și dacă ne gândim la condițiile puse de Crin, în special aceea cu desființarea USD, ajungem și noi la aceeași concluzie, știind bine că nu poate fi îndeplinită. Oricum, Antonescu nu poate ieși mai șifonat decât este deja după o guvernare catastrofală și un proiect de revizuire a constituției eșuat. Despre celelalte etape lacrimogene din ședința de ieri a PNL, în care demisiile se dădeau verbal la două minute una de alta, îi las pe alții să se pronunțe.
În ceea ce ne privește pe noi, cei frumoși și curați de pe Dreapta politică românească, nu cred că trecerea PNL în opoziție ne avantajează în vreun fel, și de aceea sper ca acest zombi numit USL să rămână în această formulă măcar până după europarlamentare. Eu cred că este de ajuns că nu reușim noi să ne unim, nu mai este nevoie de încă un combatant în această zonă. Apropo, cine este candidatul nostru la prezidențiale? Dar la europarlamentare, cine sunt candidații? Nu de alta, dar vreau să știu și eu pentru cine strângem mii de semnături, cu eforturi materiale și relaționale proprii. Erau vremuri când conta ceea ce spun național-țărăniștii, chiar și la București. Mai nou, comunicăm prin știri de presă transmise cu precizie de metronom. Nu spun că este rău să fim informați, dar cred că mai bine ar fi să fim consultați. În fine, mergem înainte până la victoria finală.
P.S. Se pare că Antonescu va anunța peste puțin timp că USL s-a rupt. Să le fie de bine, la gunoi cu ei.
Doamne ajută !
- Dan Birsan's blog
- Autentificare sau înscriere pentru a posta comentarii