Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Unificarea PNL cu PDL. Si ? Deocamdata doar oportunism.

May 29, 2014Dan Birsan

Ioan AvramAu demarat cu o viteza remarcabila preparativele unui inceput de unificare a doua partide de pe partea dreapta a politicii. Cel putin asa se declara ambele. Este cazul PNL si PDL. Conducerile celor doua partide s-au inteles sa aiba un candidat comun la prezidentiale,sa nu faca o alianta ci sa dezvolte legatura dintre ele pana la fiintarea unui mare partid de dreapta. Probabil candva dupa alegerile prezidentiale.

Analistii si fatucile ce comenteaza pe la televiziunile de stiri au devenit brusc excitati la maxim, iata buturuga ce va rasturna carul PSD, fac deja pronosticuri cine si ce sansa are sa-l invinga pe Ponta,se intreaba daca Ponta in actualele conditii va mai candida,etc,etc,etc.

Initiativa PNL si PDL este oportuna dar si oportunista.

Ea nu face decat sa confirme daca mai era nevoie, viziunea lui Traian Basescu (si cred ca este de amintit asta , pentru cei ce au uitat). Presedintele a cerut din 2005 fuziunea celor doua partide (PD si PNL) iara cei ce au taraganat pana la uitare acest lucru au fost cei de la PNL, condus atunci de Tariceanu. Se mai spune ca unul din cei ce s-au opus acestei fuziuni a fost Radu Campeanu, fostul sel al partidului din anii ’90.Intre timp Radu Campeanu a disparut de pe scena politica sau a devenit un personaj de pe marginea ei iara liberalii au avut parcursul in volte pe care il stim.

O unificare a celor doua partide suna frumos dar este goala daca nu aduce dupa sine un program clar de guvernare si mai ales un model pentru Romania. Si peste toate programul,modelul propus sa aiba si oamenii care sa-l puna in practica.

Altfel avem numai vorbe frumoase care se risipesc in vant. Blaga si Antonescu sau invers s-au intrecut in vorbe frumoase. Nu m-au convins de demersul lor. Fuziunea direct si afara unor aliante electorale este produsul fricii ca cei doi lideri si echipele lor vor fi maturati de la conducere de catre partide. Pericolul era(este) clar si cei doi au actionat in consecinta. N-am aflat nimic despre ce vrea sa fie marele partid de dreapta. N-am aflat daca acest partid mare si candidatul sau unic la prezidentiale ( care o fi !) va conserva si imbunatati realizarile lui Traian Basescu:independenta justitiei, independenta serviciilor secrete, lupta impotriva coruptiei si consolidarea institutiilor statului de drept.

Nici un cuvant despre acestea. Or aici este esentialul,cu asta trebuiau sa inceapa Antonescu si Blaga anuntul lor. Nu au facut-o, ceea ma face sa cred ca este doar (deocamdata) o unificare din oportunism.

Asadar sa nu ne grabim, sa nu fim euforici. Deocamdata aceast semnal catre fuziune va insemna un partid care nu va aduna mai mult decat suma voturilor luate de cele doua partide la ultimile alegeri. Nimic mai mult.

Eu sunt dispus sa iert dar nu pot sa uit cine au stat de o parte si de alta a mesei la reuniunea-semnal a unificarii: Antonescu Crin , Frunzaverde Sorin pe de o parte si Blaga Vasile,Flutur Gheorghe pe de alta parte.Sa ne intoarcem putin trecut si ne aducem aminte…….

Sorin Frunzaverde reprezinta elementul care leaga cele doua partide,actiunile lor trecute si iata,viitoare.

Gratie si lui Traian Basescu, SUA a devenit principalul partener strategic al Romaniei. Sunt semnale ca prin candidatul unic la prezidentiale al acestei drepte unite sa se inceapa drumul spre o apropiere fata de Germania si o distantare fata de SUA. Ceea ce ar fi catastrofal pentru Romania in actualul context european si mondial. Cu o Europa divizata si prostita sa moara cu bolovanul “politica corecta” in brate.

Alexandru Lazescu,important jurnalist, aduce pe multi dintre euforicii anti-pesedisti de azi cu picioarele pe pamant:” Speranța că un președinte instalat la Cotroceni cu un eventual sprijin din partea PDL și PNL va fi un mare fan al statului de drept și al justiției independente trebuie serios ponderată. În al doilea rînd, influența unor personalități intelectuale și din zona civică, care au contat totuși ca voce în ultimii zece ani, se va disipa complet. Aşa că s-ar putea ca toți cei din tabăra susținătorilor săi, care i-au taxat pe drept greșelile dar au și avut uneori asteptări nerealiste în ceea ce îl privește, să regrete dorința de a-l vedea pe Traian Basescu evacuat total de pe scena politică autohtonă.”(www.contributors.ro)

http://ioanavram.wordpress.com/2014/05/29/unificarea-pnl-cu-pdl-si-deoca...

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente