Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Tăriceanu şi-a găsit un aliat surpriză

May 27, 2015Dan Birsan

Daniel Remus Veres

Dă, coane, și mie de-o țuică!

Pe surse, căci doar acolo mai scrie câte ceva despre Pavelescu sau PNȚCD, apare un comentariu preluat de pe facebook-ul singurului președinte din România fără partid, perfect versatilul Pavelescu. Confirmând în totalitate ceea ce susțineam într-un articol de-al meu (Mi-a ajuns!), penibilul ăsta scrie despre principii și dreptate cu o dezinvoltură care ar fi frumoasă dacă n-ar fi urâtă și jegoasă. Nu o să fac analiză pe text, îl găsiți aici: "stiri pe surse" dar nu mă pot abține să spun că mă apucă plânsul la propriu când văd cât de jalnic a ajuns partidul și comunicarea publică a acestuia. Aliatul surpriză a lui Tăriceanu, ultimul om care ar trebui să vorbească despre demisii sau demnitate, nu este nici pe departe surprinzător, intențiile acestuia fiind cunoscute de multă vreme. După ce va fi folosit, și el și brandul reprezentat de partid, va fi aruncat la ghenă dimpreună cu gargara de proastă calitate a micului om politic care astăzi se mai ploconește o dată. Trist este că acest travestit mai are încă pe lângă el câțiva rătăciți.

Pentru că nu sunt un utilizator al rețelelor de socializare, am găsit și voi găsi alte căi de a protesta, în felul meu, față de inepțiile scoase pe gură de șmecherașul ăsta care se crede veșnic și de neînlocuit. De asemenea, mă voi ocupa sistematic, atât cât îmi stă în putere, de blocarea accesului său către oameni politici care să-i acorde fie și minimum de atenție. Spuneam, în articolul meu menționat mai sus, că Pavelescu va bate la ușa lui Tăriceanu și deja o face. Următorul pas va fi să-l perie pe Ponta pentru a-i intra în grații. Oare câtă mizerie poate exista într-un om? Câtă vreme va mai trece până când nulitățile vor fi puse la locul lor? Ce spuneți, băieți, cei care îi țineți scaunul lui Pavelescu? Stiți voi bine care sunteți, fie că vă vede lumea, fie că nu. Nu este mai corect și mai bine pentru toată lumea să vă luați mâna de pe el și să lăsați partidul să-și urmeze menirea istorică?

Aștept cu interes clarificarea cu privire la sumele obținute după vânzarea sediului partidului din Clemenceau. Nu de alta, dar să știm și noi unde sunt banii, câți sunt și cum sunt folosiți. Cred că se cunoaște faptul că nimeni de la Brașov nu a fost de acord cu vânzarea sediului. Eu nu am semnat nicio împuternicire, pentru nimeni, nicio delegație, și nici n-am fost prezent la ședința în care s-a votat vânzarea sediului. Acesta ar fi un subiect de discutat în ședințele pe care le convoacă Pavelescu, dar nu mai are cine să-l provoace. De frica schimbării din funcție, unii pupincuriști, pe care dacă îi scoți din iluzorile calități oficiale nu mai sunt nimic, aprobă orice prostie propune conducătorul iubit. Păcat! Nu pentru asta au murit marii înaintași ai partidului. Dar va veni vremea când vom fi iară ce am fost și mai mult decât atât. Vă salut! Mulțumesc.

Doamne ajută !

Danie Remus Veres

Stiri pe surse:

Preşedintele Senatului îşi găseşte un aliat nebănuit în lupta cu liderii din Justiţie. Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut marţi preşedintelui Iohannis să le demită pe şefa ÎCCJ, Livia Stanciu, şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Solicitarea vine ca urmare a scandalului creat în cazul femeii acuzate de şantaj de şefa ÎCCJ, ţinută în arest preventiv câteva luni la solicitarea DNA şi, ulterior, achitată definitiv de instanţă. În acest caz, preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, îi ţine trena lui Tăriceanu.

Pavelescu, susţinător înverşunat al lui Traian Băsescu, solicită la rândul său demisia Liviei Stanciu din funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Liderul renegat al ţărăniştilor salută gestul lui Tăriceanu şi se alătură demersului.

"Livia Stanciu nu mai poate stă în fruntea jutitiei: demisia!

Nu doresc să aduc argumente. Nici nu este nevoie. O femeie a stat şase luni în arest preventiv fără nicio vină, în urmă Plângerii penale formulată de Livia Stanciu, Preşedinte Înaltei Curţi, pentru şantaj. DNA a recurs la arest preventiv. Ulterior, judecători ai Înaltei Curţi au hotărât că această femeie (doamna) este nevinovată.

Lucrurile nu pot rămâne aşa. Dacă persoană care reprezintă oficial justiţia din România, Livia Stanciu, a formulat o Plângere în mod abuziv, ştiind, evident, că persoană este nevinovată (este imposibil că un judecător al ICCJ să nu cunoască elemente de drept penal), nu răspunde moral, cel puţin, atunci totul este compromis! Nu mai există justiţie, decentă şi nici dreptate. Nu mai există limite. Nu mai există stat de drept, fondat pe voinţă democratică a poporului. Şi atunci, trăim într-un stat dictatorial.

Nici eu, nici dvs., oameni liberi, nu putem să tăcem. Dacă da, atunci suntem complici. "Cine tace, consimte.", spune un adagiu latin, fundament al dreptului român, fundament al ştiinţei dreptului pozitiv de azi şi de mâine.

Iată de ce, chiar dacă nu am fost şi nu suntem parteneri politici, salut acţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu, care solicită demisia Liviei Stanciu, dar şi a Laurei Codruţa Kovesi! Şi mă alătur acestui demers. În numele dreptăţii şi adevărului, suferinţei unui om nevinovat, victima unui sistem ticălos. Aici nu mai este vorba despre politică, despre campanii electorale, ci despre demnitate", scrie Pavelescu pe Facebook.

http://www.stiripesurse.ro/tariceanu-si-a-gasit-un-aliat-surpriza_957032...

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente