Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Traian Băsescu: Procentul de români pro-monarhie e în creştere

June 20, 2013Dan Birsan
Filed under:

Charles al angliei si Traian BasescuPreşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că deşi procentul de români pro-monarhie este în creştere faţă de anii 1990- 1991, ajungând la 15-16%, iar numărul acestora va creşte cu cât va scădea calitatea clasei politice.

"Procentul de români pro monarhie e în creştere, comparat cu 90-91, sunt 15% - 16 % români care ar susţine varianta asta. Deocamdată insuficient. Depinde de comportamentul familiei regale, dar şi al politicienilor republicani. Cu cât vom avea o calitate mai proastă a clasei politice la vârf, cu atât românii se vor îndrepta ca soluţie spre monarhie", a spus Băsescu.

El a explicat că nu ar fi constituţional să iniţieze un referendum privind trecerea la monarhie. "O dezbatere s-ar putea genera intr-o noua constituantă , un parlament nou ales se întruneşte si hotărâşte că schimbă forma de stat", a explicat şeful statului.

http://www.realitatea.net/traian-basescu-procentul-de-romani-pro-monarhie-e-in-crestere_1207318.html

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente