Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Trăiască PCC !

November 30, 2013pnt

Dan VeresSă mănâncă șî gura noastră o pâne. Desfășurare de forțe nemaivăzute la București, începând de luni. Precum într-un film de propagandă, primim valuri de imagini cu chinezi identici iar în fruntea lor, cel mai identic dintre toți, tovarășul Lică Ciang. Din sacii cu bani din cala aeronavelor cu care au sosit, tovarășii oameni de afaceri dimpreună cu activiștii de partid și de stat aruncă în stânga și-n dreapta precum Salam (fără soia) la nunțile bulibașilor. Nimic de zis, tov. Lică Ciang ne aruncă și bezele, ne îmbată cu aer rece de noiembrie, ne zugrăvește pe toți în dungile tigrului dar fără să ne spună despre ce tigru este vorba. Nu de alta, dar este diferență enormă între tigrii sacrificați și vânduți pentru afrodisiace, tigrii împăiați și cei doi tigrii vii pe care îi mai are China. În fine, în delirul bălos, autoritățile de partid și de stat din România ne promit că vom avea o țară mai faină decât Marele Zid Chinezesc. Doamne-ajută!

Trecând la alt subiect, am asistat aseară la o discuție televizată despre unificarea Dreptei din România, emisiune la care participau câțiva băieți veseli printre care doi mai aparte. Unul de la PNL și marele William Brânză de la PDL. Ăsta din urmă, plin de bășici sub braț și la gură, ne spunea tuturor că partidul mnealui nu poate să stea la masă cu toți prăpădiții care cer cașcaval. Dânsul mai zicea că nici nu se cade ca prăpădiții să invite la masă boierii, mai ales că n-au bani, și că e mai bine să aștepte ei să fie invitați. Învăluit de ironii ieftine, marea brânză un kil de caș, se pupa în bot cu celălalt opărit, parcă Stroe pe numele său. Și ăsta iși dădea ochii peste cap de ziceai că a dat în boala lui Calache, se dădea măreț urmaș al lui Brătianu, lăuda PNL-ul de ziceai că-i cel mai alb partid, dădea lecții de moralitate cu cravata roșie de comunist la gât, mă rog, își dorea să fie și el de dreapta. La un moment dat, a intervenit telefonic și președintele PNȚCD care a punctat bine despre ceea ce fac PNL-ul și PDL-ul astăzi, dar a omis un lucru. A omis să spună că noi, național-țărăniștii, nu avem nevoie de brânză de la nimeni. Atât să aștepte Sir William Brânză până o să batem noi la lăptăria lui în poartă. Ce dracu de autoritate morală mai are și papițoiul ăsta să vorbească despre PNȚCD, ca și cum acesta ar fi vreun partid născut din PCR, precum al său? Avem noi nevoie să le explicăm ăstora ce înseamnă național-țărănismul de odinioară sau creștin-democrația de astăzi? Măsurăm noi viețile a zeci de mii de martiri ai partidului nostru punându-le în balanță cu pungile lor de ulei sau zahăr de campanie? Hai sictir, măi limbuților! PNȚCD este singurul partid care vă poate da lecții și fără a avea procente nenumărate. Oricând și oriunde.

Mă rog la Dumnezeu să le dea minte celor care decid unificarea Dreptei și să oferim alternativă la USL-ul acesta care ne mănâncă zilele tuturor. Oamenii așteaptă să vadă altceva de la politicieni, acesta fiind motivul esențial pentru care nu avem voie să ratăm acest proiect. Personal, declar de pe-acum că nu mă interesează nicio funcție și nicio ipotetică demnitate publică, atât timp cât nu demonstrez că sunt mai bun decât alții. În schimb, mă interesează pregnant ca partidul meu să aibă șansa pe care și el a oferit-o la un moment dat prin crearea CDR. Atunci, în 1995, opăritul ăla de la PNL se încălța invers, probabil, dar ar fi bine să-și întrebe dinozaurii din partid cam ce urma să se întâmple cu ei dacă nu exista acel moment. Azi am scris cu patimă și năduf și îmi cer scuze dacă prin limbaj am ofensat vreun național-țărănist. Ceilalți, au primit ce au meritat. Vă salut!

Doamne ajută!

by danielveres

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente