Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Tehnocrați în țară de manipulați sau cum să fii rege în țara orbilor

December 4, 2015Dan Birsan
După lupte seculare care au durat 26 de ani, am înfrânt!
 
Mai tace omul, dar când îl apucă dorul de vorbit, iată-mă! Multe s-au întâmplat de la ultima noastră întâlnire și toate ar merita menționate, însă doar una pare să fie miezul cepei, ca să zic așa. Noul guvern al vechiului om de sistem Dacian Cioloș, căruia nu îi neg competența profesională, pare să se împotmolească înainte de a purcede, tributar fiind practicilor mioritice fără egal. Cu miniștrii adunați precum fotbaliștii danezi la europeanul din anii 90 pe care l-au câștigat, „guvernul meu” nu știe de unde s-o apuce și unde s-o termine. Profitând de emoția generală pricinuită de tragicul eveniment # Colectiv despre care o să mai vorbim, instalarea noului guvern a decurs extrem de ușor și a întrunit sufragii largi de la o populație manipulată grosier și care continuă să fie incapabilă a distinge binele de rău. Maeștrii diversiunii au reușit încă o dată să întoarcă în favoarea celor care trebuie, o situație care părea fără ieșire cel puțin până în 2016. Felicitări băieți, sunteți tari! Ați adus chiorul rege în țara orbilor.
 
Nu pot să nu remarc veselia cu care se face comunicarea publică a guvernului, noii consilieri străduindu-se să își pună amprenta pe o încercare, din punctul meu de vedere patetică, de a schimba și acest domeniu. Doamnelor, domnilor, nu poți să schimbi nimic atât timp cât administrația țării este ticsită cu vechi comuniști în piei de oaie care transmit mesajul în felul lor unic și implementează măsurile cum le convine. Cât timp trebuie să mai treacă până când spargeți găștile din consiliile de administrație pline de politruci afaceriști? Sau poate li s-au inmuiat macaroanele tehnocraților care se gândesc ca trece anul și vine arcanul? Vreți să vă spună lumea ” Guvernul Ciolannis”? Cum sperați, domnule premier, să transformați România într-o țară europeană, când nu aveți curajul să rupeți o pisică îmbuibată la maxim? Guvernați în continuare cu oamenii lui Ponta, că o să ne fie bine tuturor… O să avem și infrastructură și industrie și agricultură. Și pe dracu și pe ta-su. Ce să-i faci…? Când trebuie să negociezi orice trecere prin parlament a legilor, nu prea ai de ales. Trebuie să faci frumos și să lași în funcție orice incompetent dezaxat, căci d-aia au ieșit mii de oameni în stradă. Cu hoții nu se negociază, domnule premier!
 
Salut prezența în guvern a trei național-țărăniști și mă bucur sincer pentru ei, pentru saltul excepțional în carierele lor până acum necunoscute. Sper că odată cu numirea lor pe asemenea poziții să se simtă măcar puțin, și la nivel ideologic, creștin democrația europeană. Îl salut și pe domnul consilier prezidențial Constantin Dudu Ionescu, pe care am avut onoarea să-l cunosc, și îl felicit pentru reușita sa. Să dea Domnul să reușiți în toate cele! No, uite că am scris iar! Și n-a fost așa de greu. Vă salut, acum!
 
Doamne ajută !
Dan Veres
Your rating: None Average: 5 (3 votes)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente