Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Se strânge laţul. Urmează Ponta?

July 10, 2014pnt

Daniel Remus VeresVaran, mitoman, tot un drac.

Din dorinţa de a mă edifica în legătură cu mişcările politice, am evitat să mai scriu sau să mă mai exprim public atât timp cât nimic nu era clar, nici măcar în mintea mea. Astăzi a devenit ceva mai clar că nu vom avea prea multe opţiuni la votul din toamnă, odată cu retragerea lui MRU dintr-o competiţie pe care oricum nu mai avea cum să o câştige. Vă promiteam data trecută că o să vă spun numele favoritului meu pentru cursa către Cotroceni şi o să mă ţin de cuvânt, argumentând. Ei bine, favoritul meu este, de ceva vreme, Cristian Diaconescu. Cei care mă cunosc o să se întrebe de ce agreez un candidat care încă nu a trecut proba Dreptei politice iar acelora le răspund că prefer indubitabil un candidat care poate întruni sufragii de pe tot eşichierul politic în locul unuia care doar clamează Dreapta. Despre politicianul Cristian Diaconescu se cunosc destule lucruri datorită activităţii sale în funcţiile publice pe care le-a ocupat, şi nu cred că mai este nevoie să dezvolt eu. Despre candidatul Cristian Diaconescu, în schimb, o să încerc să spun câteva lucruri, chiar dacă nu l-am întâlnit decât o singură dată, într-un loc unde erau mai mulţi oameni şi am dialogat foarte puţin. Ca om specializat în comunicare, îmi permit să-l analizez chiar şi în condiţiile acestea. Eu cred că domnul Diaconescu mai are multe de lămurit cu privire la capacitatea sa de a se adresa maselor largi de votanţi, elitismul emanat pe alocuri nefăcându-i cinste şi neaducându-i decât probleme de echilibrare a balanţei faţă de populismul general al celorlalţi candidaţi. Constat că domnul Diaconescu nu prea ştie să zâmbească şi să glumească ori asta este elementar într-o astfel de competiţie. De asemenea, ar trebui să fie mult mai atent la propriile idei, care trebuie să primeze în faţa ideilor promovate în ultimii zece ani, chiar dacă ele ţintesc acelaşi rezultat. Personal sunt sigur că domnul Diaconescu poate să convingă mult mai bine decât ceilalţi, cu condiţia să îşi corecteze unele mici lacune. O să mai dezvolt subiectul, cu detalii despre sprijinul de care se bucură deja candidatul Cristian Diaconescu.

În altă ordine de idei, mă declar stupefiat de lipsa de reacţie a PNL-PDL cu privire la subiectul Felix-ICA. Loviţi de boala lui Calache, liderii celor două partide se prefac interesaţi doar de marea “fâsiune” pe care o pun la cale de ceva vreme, ca şi cum problemele noastre se vor rezolva miraculos după înghiţirea lor reciprocă. Având mare grijă să nu deranjeze lătrăii A3, Blaga, Iohanis şi compania ignoră şansa de a cere public anchete ample care să ne edifice în legătură cu implicare miniştrilor USD în dosarul cu pricina, şi care să atragă eventuale demisii. Dar nu, ţara arde şi babele se piaptănă. No, nu-i bai, oricum ştie toată lumea că feseniştii se apără între ei. Dacă îl mai pot apăra pe Ponta, rămâne să vedem. Se aude prin târg că deja viitorul îi este pecetluit foarte micului Titulescu. Cică Dragnea a început marea lucrătură prin atelierele PSD iar Vanghelie i-a promis deja aproape două voturi lui Ponta. Să nu mai punem la socoteală dosarele (trei) care îşi aşteaptă protagonistul. Nu mai este mult şi poza din geamul Stângii îşi va părăsi locul pentru a zbura spre subsol. Să fie de capul lor.

Mai este aproape o lună şi vom vedea cu toţii dacă justiţia va pune capăt unei hegemonii a lui Felix în mass-media române. Eu sper să intrăm în sfârşit într-o normalitate şi să ne aşezăm pe baze sănătoase. Fără o presă echidistantă şi o clasă politică decentă (educată cu de-a sila dacă este nevoie), nu avem nicio şansă de progres. În fine, mai vorbim despre toate astea, dacă n-om muri. Vă salut cu respect!

Doamne ajută !
 

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente