Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Schengen – vaca de muls…lapte praf

March 10, 2013Dan Birsan

Daniel Remus VeresTeribilă luptă mai duc sărmanii guvernanți pentru intrarea în spațiul acesta comunitar. Ca și cum Schengenul ăsta ar fi vreo salvare din criză sau de la recesiune, ca și cum interesează pe cineva dacă tirurile stau la granițe zile întregi. Bine a zis marele nostru ministru de externe: să ne mai lase dom’le cu pretențiile astea, că noi nu ne dăm afară tovarășii de haiducie. Să rămână ei cu Schengenul lor acolo unde sunt, căci noi avem mai multe spații ca ei și le stăpânim cum vrem. Urlă mândria-n mine când aud asemenea vorbe de mare curaj spuse de un român, care mai este și brașovean, mă simt grozav când mă ridică din genunchi reprezentantul guvernului țării mele. Halal să-ți fie, domnule Corlățeanule!

Lăsând ironia la o parte, mă declar stupefiat de infantilismul autorităților române pe chestiunea aderării la spațiul Schengen și de inconștiența cu care tratează diplomația în general. Pe principul “lasă, mă, că merge așa”, responsabilii cu bunăstarea noastră se întrec în declarații anti-occident și își dau rând pe ecranele televiziunilor de casă, pentru a se și lăuda cu isprăvile lor. Oare s-au întrebat vreodată dacă reprezintă pe cineva, atunci când fac praf interesul național? Pe oamenii care gândesc, nu-i reprezintă, sigur. Chestiunea aderării la Schengen ne-a demonstrat că bomboana de pe coliva pe care guvernanții au scris aiuritor “La mulți ani”, a fost pusă zâmbind. Personal, mă îndoiesc că vom fi primiți anul acesta în spațiul Schengen, iar de aici vor veni multe necazuri.

În altă ordine de idei, așteptăm cu interes Convenția PDL, din mai multe motive. Unul dintre ele ar fii dorința de clarificare a Dreptei din România, în sensul unificării tuturor forțelor care o compun. Vrem să vedem și noi cum vor înțelege învingătorii din PDL să construiască Dreapta, asta în cazul în care propriul lor partid va supraviețui. Lupta la baionetă dintre cei trei candidați la șefia PDL ar trebui să clarifice raporturile de forțe din partid și să tragă linie sub numele tuturor combatanților. Dacă linia va fi deasupra, atunci sunt aproape sigur că se va repeta istoria Dreptei din anii 2000-2002, a PNȚCD în special. Vom vedea un PDL rupt și imposibil de redresat, lideri orbiți de orgolii și membrii debusolați, și toate acestea în detrimentul nostru, al tuturor. Rămâne să vedem ce se va întâmpla pe 23 Martie, dar se pare că actualul președinte al PDL va fi și viitorul președinte.

Pentru că ne aflăm la numai trei zile de sărbătoarea femeilor din lumea întreagă, se cuvine să-mi îndrept gândul spre frumusețea, gingășia, altruismul acestora. Ca de obicei, îmi fac datoria de onoare de a le ura tot ce poate fi mai bun și frumos pe această lume, de a mă înclina cu respect în fața tuturor acelora care știu și pot să ducă pe umerii lor greutatea întregului Pământ. Sărut cu evlavie mâinile tuturor femeilor care au crescut, îngrijit, îndrumat un copil sau un bărbat mai slab decât un copil, așa cum suntem toți. Dumnezeu să răsplătească și să ajute orice femeie aflată în nevoie, căci prin ele, toate relele noastre se vor face scrum. Să aveți o primăvară minunată și un 8 Martie plin de bucurie.

P.S. Acum câteva minute a venit pe lume nepoțelul nostru Radu-Matei. Să fie întru-n ceas bun și să aibă o viață plină de sănătate și realizări !

Doamne ajută !
Daniel Remus Veres

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente