Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Sandra Pralong consilier de stat pentru Relaţia cu Diaspora

August 31, 2015Dan Birsan

Sandra PralongPreşedintele Klaus Iohannis a numit-o pe Sandra Pralong în funcţia de consilier de stat la Departamentul pentru Relaţia cu Românii din Afara Graniţelor, începând cu data de 1 septembrie, anunţă luni Administraţia Prezidenţială.

"Dragi prieteni, de mâine preiau noi responsabilitati în calitate de Consilier de Stat în Administraţia Prezidentială, unde mă voi ocupa de românii din afara graniţelor. Sper să ne putem implica împreună în valorizarea întregului potenţial pe care îl reprezintă românii de peste hotare pentru ţara noastră. Ca sa încep cu dreptul cum se spune, sper să comentaţi doar postările de FB şi declaraţiile făcute în calitate oficială, după preluarea funcţiei. Cele bune tuturor şi vă mulţumesc pentru sprijin", a scris Pralong pe Facebook, la scurt timp după anunţul oficial al Administraţiei Prezidenţiale.

Sandra Pralong a candidat pe listele ARD, din partea PNŢCD, în 2012, pentru un loc în Senat, însă nu a fost aleasă.

Ea a mai deţinut această poziţie în perioada 1998 – 2000, când a fost consilier personal al preşedintelui Emil Constantinescu, fiind responsabilă pentru comunicarea internaţională şi coordonarea politicilor către romînii din afara ţării.

Sandra Parlong este licenţiată în Ştiinţe Politice, la Universitatea din Lausanne, Elveţia (1977-1980) şi şi-a dat doctoratul în acelaşi domeniu, în 2000-2008, la Institutul de Studii Politice din Franţa. De asemenea, are un master în filosofie şi Ştiinţe Politice la Columbia University, New York, şi un master în Drept Internaţional şi Diplomaţie la Fletcher School of Law and Diplomacy, Medford, Massachusets.

În prezent, potrivit CV-ului publicat pe site-ul personal, predă "Managementul schimbarii", la Academia de Studii Economice (ASE), Facultatea de Administrarea Afacerilor în limbi străine, Bucureşti .

Din 2014, este consultant şi public speaker la Synergy Communications.

Născută la Bucureşti şi crescută în Elveţia şi în Statele Unite ale Americii, Sandra Pralong s-a întors în România 1990 pentru a pune bazele Fundatiei Soros pentru o Societate Deschisa, pe care o conduce până în 1993, finanţând începuturile societăţii civile în România şi Moldova.

Potrivit declaraţiei de avere, publicată în 2012, când a candidat la Parlament, Sandra Pralong deţine un apartament în New York, altul în Lausanne - Elveţia, un Mercedes A Class şi bijuterii în valoare de 30.000 de dolari.

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente