Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Sa nu indrazneasca azi sa isi asume vreun merit!

February 18, 2015pnt

Afirm, inca o data, ca PNTCD este cel mai important brand si cel mai important partid din tara, ca suma de principii si de valori. Neatins de coruptie sau compromisuri. Nu mi-am asumat niciodata merite. A venit vremea sa mi le asum.

1) Am avut o contributie esentiala la redobandirea denumirii istorice, PNTCD, in 2007, cand, alaturi de Presedintele de atunci, Marian Petre Milut ( eu fiind Prim-vicepresedinte al partidului), am decis renuntarea la denumirea asumata in Congresul partidului din 2005: Partidul Popular Crestin Democrat - PPCD. Congresul din 2005 - cu Presedinte Gheorghe Ciuhandu, Presedinte de Onoare Ion Diaconescu, carora li s-au alaturat vechii lideri ai partidului din guvernarea CDR -, a hotarat disparitia brandului istoric si, practic, renuntarea la marea traditie doctrinara si istorica. O crima impotriva partidului si istoriei. S-au opus atunci doua nume importante: Ion Caramitru si Ion Avram Muresan (cinste lor!), dar care nu s-au putut opune unui Congres intreg, care a votat intr-o majoritatea zdrobitoare distrugerea brandului si a simbolului. (Se pastreaza la partid documentele oficiale si materialele de propaganda de atunci, tiparite cu noua denumire - PPCD). Imi asum meritul de a fi salvat memoria si simbolul partidului: PNTCD.

2) M-am opus tradarii din 2009, cand aripa dizidenta, in frunte cu Ion Diaconescu, Gheorghe Ciuhandu, Radu Sarbu, Andrei Dimitriu, Mihai Grigoriu, Virgil Petrescu si altii, au trecut de partea PSD-ului lui Mircea Geoana, cerand taranistilor sa voteze la prezidentiale candidatul partidului lui Ion Iliescu. PNTCD, in urma acordului cu Wilfried Martens, legendarului Presedinte al PPE, a sprijinit candatul PPE din Romania, Traian Basescu, impotriva stangii securiste si post-comuniste. Imi asum acest merit, de a fi tinut PNTCD de partea dreptei pro-europene si pro-americane.

3) La Congresul din 2010, la care am fost ales Presedinte, pentru prima data a fost votata de un Congres al partidului linia pro-monarhica, intonandu-se Imnul Regal in incinta Parlamentului. Niciodata un Congres al partidului nu adoptase, institutional, aceasta linie, Seniorul Coposu sau Lordul Ion Ratiu fiind, in anii 90, sustinatori solitari ai monarhiei in cadrul PNTCD. Imi asum, din nou, acest merit.

4) In 2012, cand, sub bagheta lui Victor Ciorbea, secondat de Gheorghe Ciuhandu, Andrei Dimitriu, Virgil Petrescu, Mihai Grigoriu si altii, aripa dizidenta a optat fara echivoc sustinerea USL (PSD - PNL), Ciorbea candidand pe listele USL, PNTCD sub conducerea mea a refuzat, din nou, alianta cu PSD. Din nou, brandul a fost salvat de la compromitere, in fata actiunii celor care se numesc "autentici" si care au tradat, din nou, partidul, cersind la poarta comunistilor mandate pentru "familie". Imi asum meritul de a fi salvat, inca o data, onoarea PNTCD in fata tradatorilor din partid.

5) Am fost de partea statului de drept impotriva loviturii de stat din 2012 (condamnata unanim de aliatii occidentali) si de partea fortelor democratice occidentale, impotriva USL, USL fiind sprijinita de grupurile dizidente ale "autenticilor", in mod deschis. O alta tradare a liniei partidului, a istoriei si brandului partidului, de catrea aceiasi, o tradare a tarii insasi, care s-a dorit a fi aruncata in bratele celor care au regizat apoi "martea neagra".

Da, domnilor, PNTCD a ramas un brand neatins de coruptie sau compromisuri prin eforturile uriase ale mele si ale celor care au fost langa mine in partid, cei care sunt si astazi impotriva lichelelor tradatoare, care au distrus si au compromis partidul doua decenii! SA NU INDRAZNEASCA AZI SA ISI ASUME VREUN MERIT! Din contra, au fost viermii care au ros la radacina copacului minunat in istorie, PNTCD, care a reusit sa ramana demn de numele lui, cu toate cicatricele, inca, vizibile. Da, eu si prietenii mei din PNTCD, am salvat partidul nu doar de la o moarte concreta, de la disparitie, ci si de la o moarte umilitoare, esuata in coruptie sau compromis. De aceea, avem azi cu ce sa ne mandrim. Putem astazi sa speram ca poporul isi va indrepta, din nou, privirile catre noi, pentru ca il putem reprezenta cu cinste, in lumina adevarului.

https://www.facebook.com/aurelian.pavelescu

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente