Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Regele Mihai, colindat la Castelul de la Savarsin

December 26, 2013Dan Birsan

Membrii casei regale au primit zeci de colindatori care le-au trecut pragul Castelului de la Savarsin

Portile Castelului Regal de la Savarsin s-au deschis larg si in acest an pentru colindatorii veniti de la mare departare ca sa aduca urari si ganduri bune Familiei Regale.

Primii colindatori ajunsi la castel au fost primiti chiar de Majestatea Sa Regele Mihai.

Regele Mihai I spune, in mesajul sau de Craciun, ca le doreste sarbatori fericite, pace sufleteasca si motive de mandrie tuturor, copii, parinti si bunici, celor din tara si din Basarabia, celor ce petrec sarbatorile in alte tari, precum si celor care se afla in misiuni ce fac cinste Romaniei, potrivit Mediafax.

Familia Regala a Romaniei a facut public, miercuri, mesajul Regelui Mihai I de Craciun 2013.

"Romani,

Anul care se incheie a fost un timp al realizarilor, in ciuda urmelor crizei economice. Tanara generatie dovedeste vigoare si talent, iar o buna parte a romanilor invata sau lucreaza, cu cinste si pricepere, in tari ale lumii. Sectorul privat, ca si intreaga societate civila, se consolideaza si se dezvolta, pe an ce trece.

Tara noastra se indreapta cu incredere catre valorile democratice si ale libertatii. Din pacate, societatea romaneasca profunda are uneori mai multa deschidere si intelegere pentru aceste valori decat reprezentantii ei.

Familia noastra a avut insemnate sarbatori in 2013. Pe 10 iunie, Regina si cu mine am implinit 65 de ani de casatorie. Amandoi am dori ca exemplul nostru de viata impreuna sa inspire pe contemporani, aratand importanta familiei in timpurile de astazi. In septembrie, Regina a implinit frumoasa varsta de 90 de ani, sarbatorita de intreaga societate romaneasca.

Afectiunea si increderea pe care voi toti ni le aratati, in fiecare zi, sunt o binecuvantare pentru noi. Desi anii trec, si nu putem raspunde tuturor invitatiilor venite din colturile tarii, Regina si cu mine simtim, clipa de clipa, atasamentul vostru fata de Coroana.

Familia Regala a fost prezenta in tari europene si pe meridianele lumii, pentru a reprezenta interesele fundamentale ale Natiunii. Dupa vizita mea la Vatican, in februarie, Principesa Mostenitoare si Principele Radu m-au reprezentat la Chisinau, Balti, Soroca si Orhei, precum si in alte localitati de dincolo de Prut, facand legatura istorica a acestor tinuturi cu Coroana, dupa 71 de ani de cand am vizitat Chisinaul.

De un an incoace, Principele Nicolae s-a alaturat familiei, incepand sa cunoasca tara si oamenii ei si sa ajute la consolidarea noastra in domeniile economiei, educatiei, ecologiei si patrimoniului.

Castelul Peles este din nou un loc viu, dand stralucire prezentului si consolidand viitorul. Sinaia este Scaunul Casei Regale a Romaniei, garantie a identitatii noastre si simbol al statului roman modern. Fiecare clipa petrecuta de Familia noastra acolo intareste si inspira Tara. Toata lumea care ne trece pragul, la Peles sau Pelisor, pleaca de acolo cu mandrie si cu speranta.

Familia Regala se ingrijeste, an de an, de oamenii in varsta si de cei mai tineri dintre romani. Exemplele de voluntariat si de raspundere sociala sunt repere importante ale prezentului.

Am primit, de-a lungul anului, semne ale respectului militarilor romani. Prin efortul lor de adaptare la conceptele militare moderne, prin straduinta lor de a respecta memoria, soldatii romani continua sa faca bine tarii si sa-i apere viitorul, slujind-o demn si curajos. Am devenit ofiter acum 76 de ani si, de atunci incoace, nu am uitat niciodata respectul pentru Armata Romaniei.

Zilele acestea, castelul de la Savarsin rasuna de colinde, de freamat si de pregatiri. Intreaga societate romaneasca priveste Savarsinul de Craciun ca pe o parte a propriului lor camin. Sunt sigur ca, de undeva, din Ceruri, Regina Elena se bucura de toate acestea. De-a lungul anilor, mama mea a fost sufletul pregatirilor de Craciun si un parinte pentru fiecare dintre romani.

Tuturor, copii, parinti si bunici, celor din tara si din Basarabia, celor ce petreceti Craciunul in alte tari ale lumii, ca si celor care va aflati in misiuni ce fac cinste Romaniei, va doresc sarbatori fericite, pace sufleteasca si motive de mandrie!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!".

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16282436-video-regele-mihai-colinda...
 

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente