Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Reîntoarcerea lui Sebastian Bodu în PNTCD

March 24, 2014Dan Birsan

Sebastian BoduReîntoarcerea lui Sebastian Bodu în PNTCD si posibilul triumf al traditiei

Fara a se bucura de sprijinul unor antene, fara a fi un actor care vrea sa faca politica, fara butaforii si alte mezaliante periculoase, Sebastian Bodu, la fel ca Arnold Schwarzenegger, spune “I’ll be back.”

Nu în “Terminator” ca agentul cyborg, ci în PNTCD. Dupa 20 de ani de rataciri, dupa ce a deschis cu multa determinare dosarul „transferurilor” din fotbalul românesc, dupa ce a fost cel mai credibil si mai performant sef al ANAF, dupa ce a initiat modificarea Directivei europeane privind supravegherea suplimentara a entita?ilor financiare care apar?in unui conglomerat financiar, adoptata în plenul Parlamentului European, dupa ce la propunerea sa, forul de la Bruxelles a reglementat abuzul de piata si tentativele unor corporatii de a manipula piata, dupa ce a propus institutiei europene reglementare pietelor de risc, dupa ce la propunerea sa s-a modificat legislatia europeana privind instrumentele financiare derivate extrabursiere, contrapartidele centrale si registrele centrale de tranzac?ii si alte înca 34 de propuneri de directive, majoritatea votate de europarlamentarii statelor membre, fiind un membru activ al Partidului Popular European, conducerea PDL nu l-a mai pus pe listele electorale.

Astfel, Sebastian Bodu, desi a strâns cele 100.000 de semnaturi pentru candidature sa ca independent, s-a întors de unde a plecat, în partidul lui Corneliu Coposu, primul care a propus, initiat si a demarat procedurile de aderare la UE, în vremea când România cocheta cu Moscova, prin conducerea de stat fesenista. Constanteanului nu i se poate reprosa plecarea în partidul de atunci al lui Traian Basescu pentru ca PNTCD, prima formatiune politica afiliata la Uniunea Europeana Crestin Democrata, înca din 1987, în clandestinatate de catre Corneliu Coposu, nu mai avea reprezentare parlamentara. Acum când partidul lui Maniu, Vaida Voevod, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu este în plin proces de reorganizare, gratie viziunii politice a lui Vlad Moisescu si echipei din jurul primarului sectorului 1 al Bucurestiului, Andrei Chiliman, dupa congresul de succes din noiembrie 2013, cu obiective si strategii clare de revenire, prin Sebastian Bodu are un vector credibil de imagine si un personaj greu al PPE.

Anuntul sau privind acceptarea ofertei de a candida pe listele celui mai important si de traditie partid crestin-democrat din România nu poate decât sa dea aripi partidului în stare sa renasca din propria cenusa.

Dupa atâta amatorism si clientelism politic, în plina criza politica externa, singurul partid legitim sa realizeze unirea cu Basarabia si în cpnditiile escaladarii artificiale a problemei regiunii secuiesti, stavila în calea tendintelor expansioniste ale Budapestei, nu poate fi altul mai determinat, mai patriotic, mai deschis valorilor europene, decât partidul lui Maniu si al lui Coposu.
Reîntoarcerea lui Bodu e o razbunare istorica, pentru tot ce a patimit dupa anul 2000, partidul care a realizat Marea Unire de la 1918.

E timpul ca veleitarismul, clientelismul si nepotismul sa fie amendat de români la urne. Alegerile din mai 2014 vor surprinde pe multi români prin cresterea spectaculoasa pe care o va înregistra PNTCD. Cunoscând forta brandului si capacitatea organizatorica a echipei lui Andrei Chiliman sunt sigur ca va reusi performanta obtinerii celor cinci procente. Românii s-au saturat de impostori si de veleitari, de neveste sau amante puse pe liste. E timpul desteptarii.

De ce sa voteze listele concubinelor când pot vota lista lui partidului lui Coposu, singurul care a avut viziunea integrarii în NATO si a aderarii la UE, în timpurile cele mai crâncene ale dominoului impus de cirptocomunisti, sulemeniti în salvatori, care de fapt sunau la Moscova ca sa spuna “cine suntem si ce vrem?”

E timpul sa nu mai risipim voturile. Sloganul din 1946 pare mai actual decât oricând.
Români, la urne sa le stricam stabilimentul de curve!

Autor: Marius Ghilezan 

http://www.evz.ro/detalii/stiri/reintoarcerea-lui-sebastian-bodu-in-pntc...

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente