Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Que sera, sera

Daniel Remus VeresSpre vest sau spre est? Cine iși făcea iluzii că va asista la un miracol menit să-l oprească pe Ponta din drumul său (pavat și de unii adversari) către Cotroceni, s-a lămurit, sper, definitiv. Cu un contra-candidat tare ca fularul vara, cu o echipă de consilieri care vorbesc la obiect spre deosebire de cea a adversarului care strigă în pustiu, foarte micul Titulescu este pe cale să devină coșmarul unei Românii divizate. Armata de asistați social se încolonează fără comentarii și transformă România într-un nou gulag, sub privirile tâmpe ale celorlalți, ale celor incapabili să se exprime prin vot. În zadar vor urla ambasadele străine după împiedicarea spre vot a românilor din Diaspora la care vom asista duminică, nimic nu se va schimba. Noul președinte va veni în funcție pe fondul protestelor de stradă, fapt fără precedent. Dar credeți că americanii au vreo jenă în a colabora cu Ponta?

Îmi va fi extrem de greu să mai văd perspective bune după votul de duminică, motivele fiind evidente. Am sperat că Dreapta politică se va unifica sub viziunea unui nou președinte de dreapta, că noi toți vom găsi o cale să reformăm o clasă politică infectă. Am sperat, de asemenea, că oamenii din prim-planul politicii vor face un pas în spate de bună-voie sau forțați de justiție, lăsând locul unor tineri curați, capabili și bine intenționați. Mai putem spera la așa ceva când, de fapt, în culise au loc negocieri pentru salvarea averilor sau a carierei politice de la dreapta la stânga și de la stânga la dreapta? Ați auzit vreodată o inepție mai mare decât îndemnul de a vota anti-Ponta dar nu pro-Iohannis? Măcar la PNȚCD s-a decis să nu-l sprijinim pe niciunul dar la alții…

Felicitări sincere Președintelui Băsescu pentru cea mai mare reușită de anul acesta, nașterea nepoțelului său care îi seamănă leit. Să dea Dumnezeu să fie sănătos și fericit într-o țară altfel decât arată acum. Astea sunt lucrurile care contează cu adevărat în viața noastră. Ponta va fi președinte câțiva ani și va avea puțin timp să ne facă viața amară. Un copil ne face viața frumoasă tot restul zilelor noastre. Sau poate se întâmplă un miracol și punem înaintea intereselor mici interesele țării, poate Duhul Sfânt al lui Dumnezeu se pogoară asupra noastră și facem ceea ce trebuie. Nu contează, domnule președinte, dacă Blaga și ai lui își scapă pielea sau nu, or dacă Dreapta va avea un nou conducător sau nu. Contează ca țara aceasta să rămână pe drumul bun pe care cu greu a ajuns. O va ține Ponta pe acest drum? Îi va putea refuza pe stăpânii lui ? Eu cred că nu. Mai vorbim după alegeri. Ieșiți la vot și votați cum vă îndeamnă inima dar mai ales mintea. Eu v-am spus cu cine votez.

Doamne ajută !

Your rating: None Average: 5 (2 votes)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente