Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Procust şi politicianul mioritic

May 12, 2013pnt

ProcustPatul lui Procust este simbolul metaforic ultimativ al practicilor abuzive de încadrare a oamenilor, gândirii şi sentimentelor lor în anumite tipare prestabilite. Romania politica si institutionala, adica ce numim noi “sistemul”, continua de 23 de ani aceste practici gandite de Ion “Procust” Iliescu si aplicate de generatiile de fesenisti care isi schimba parul, dar nu si naravul.

Prokrustes (Procust) a fost un personaj din mitologia greacă. El ademenea călătorii şi le oferea ospitalitatea casei sale. Odată ajunşi în casă, Procust îi obliga să se culce pe un pat de aramă. Atunci când călătorul era mai scurt decât patul, Procust îi intindea corpul, trăgându-l de mâini şi de picioare, până ce-l lungea pe potriva patului. Dacă oaspetele era mai lung decât patul, Procust îi tăia capul ori picioarele. Evident, în orice situaţie, deznodământul era moartea călătorului ghinionist.

Pentru a reusi in politica mioritica, sau a avea o cariera satisfacatoare in “sistem”, candidatul trebuie sa fie exact pe masura patului lui Procust. E clar ca in acest caz coloana vertebrala este un mare handicap, ea trebuie eliminata sau atrofiata pana la maximum. Candidatul trebuie sa devina molusca pentru a se pozitiona ghiocel si a incapea cu succes in acest pat al lui Procust, de sorginte comunista, inventat de Iliescu si ai lui.

Dupa numirea lui Victor Ponta ca premier, exact acum un an, fantomele trecutului au scos acest etalon lugubru si l-au instalat in Palatul Victoria. Candidatii la toate posturile imparatiei trebuie sa fie inruditi cu cei care au pus la punct acest etalon sau sa devina moluste.

La puţin timp după ce a preluat puterea în urma moţiunii de cenzură la adresa Cabinetului Ungureanu, adică pe 27 aprilie 2012, noul premier Victor Ponta avea grija finului său, prieten şi coleg de facultate şi de baschet.

Claudiu Preoteasa devenea vice­preşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Administraţiei Fondului pentru Mediu. Ponta şi soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, au fost naşi de cununie ai lui Claudiu Preoteasa, care, potrivit declaraţiei de interese, este şi vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterală România-Brazilia.

Nu trece anul, şi verişoara lui Victor Ponta, Rodica Cazanciuc, ajunge la începutul lunii aprilie 2013 director de reglementare la Autoritatea Aeronautică Civilă Ro­mâ­nă (AACR) şi nevastă de ministru.

Rodica Cazanciuc a absolvit Mecanica Fină la Universitatea Politehnică din Bucureşti, iar sin­gura sa experienţă în domeniu este funcţia de director comercial la TAROM, din iunie 2011 până în 2013. În februarie anul trecut, Departamentul de transporturi din PSD anunţa printr-un comunicat de presă că „Rodica Cazanciuc nu ştie ce înseamnă să concepi şi să implementezi o strategie de dezvoltare a unei companii de anvergura TAROM“.

Între timp, şi soţul Rodicăi Cazanciuc şi-a văzut visul cu ochii, devenind ministru al Justiţiei. Cazanciuc a fost coleg de generaţie cu premierul Victor Ponta în ca­drul Facultăţii de Drept de la Universitatea din Bucureşti şi apoi coleg în cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ. În familia Ponta, mai există şi fina Ioana Pop, membră în colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

După ce ani în şir Ponta s-a lepădat în toate primetime-urile de controversata afacere Roşia Montană, acum a reevaluat-o, plasând-o în ograda lui Dan Şova, ministrul Proiectelor de Infrastructură. Nimic nu e însă întâmplător. Roşia Montană Gold Corporation este reprezentată în România de firma de avocatură Nestor Diculescu Petersen (NNDKP), firmă la care mama adoptivă a lui Dan Şova, Ana Diculescu-Şova, este senior partener. Tot senior partener a fost însuşi Ponta în firma Şova & Asociaţii, care se specializase în contracte cu statul.

Victor Ponta a fost angajat în urmă cu vreo 7 ani de omul de afaceri Ovidiu Tender ca apărator în dosarul în care acesta a fost acuzat pentru mai multe infracţiuni economice. Naşul copiilor lui Ovidiu Tender este Frank Timiş, cel care a pus bazele companiei Gabriel Resources, firma care deţine Roşia Montană Gold Corporation. (SURSA http://www.revista22.ro/articol.php?id=25619 )

Am vazut ieri in CSM ce s-a intamplat, vom vedea in fiecare zi in viitorul apropiat multe capete taiate si inlocuite cu apropiati ai sistemului sau cu cei potriviti acestui test macabru.

http://politeia.org.ro/editoriale/procust-si-politicianul-mioritic/12067/

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente