Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Predoiu (non)combatantul

November 14, 2013Dan Birsan

Daniel Remus VeresPedeliști din toate țările, uniți-vă ! Exercițiul propagandistic desfășurat de PDL cu repetiție, mă face să mă gândesc la vremurile când PCR-ul își alegea delegații la Marea Adunare Națională, unde aveau să aleagă la rândul lor un aparat central de partid care oricum era mereu același. Ce naiba mai are de demonstrat Blaga când îl tot împinge “democratic” din spate pe Predoiu, numai el știe. Peltic și lipsit de charismă, “rabinul” Predoiu s-a pierdut deja în ideologia și doctrina PDL-ului, aceea pe care o caută încă de la înființare. Alegerile din PDL pentru desemnarea candidatului la cea mai înaltă funcție în stat, continuă avându-l învingător de etapă, cu 125%, pe un personaj tern. Să vă fie de bine, băieți.

Am urmărit aseară, printre replicile lui Suleyman, prestația incisivă a președintelui Băsescu. Nimic nou pentru mine, poate doar mesajul ușor ambiguu referitor la unificarea Dreptei. Nu am nicio îndoială că președintele știe miza supremă a unificării Dreptei care nu este cea a alegerii președintelui sau a europarlamentarelor, ci aceea a guvernării. Tocmai de aceea mă așteptam, și mă aștept încă, la o mișcare de forță care să tranșeze pentru totdeauna subiectul. Ori mergem toți în această construcție, și mă refer și la PDL, ori ne vedem de treabă fără amestec unul în treaba altuia. Eu nu spun că nu putem și singuri să ne întărim, dar bine ar fi să grăbim procesul. Oricum, PNȚCD are drumul său și nu va accepta să fie absorbit de cineva. Pretențiile PDL de a ne unifica prin absorbție, ne fac să zâmbim. Cât despre acceptul nostru pentru candidatul lor la președinție (Predoiu), eu cred că oricând PNȚCD poate găsi unul mai bun.

O să spun câteva vorbe și despre recentul scandal SRS, fără a mă concentra pe ceea ce s-a spus până acum. Eu cred că nu are importanță de unde a avut SRS falsurile acelea grosolane ci este esențial să vedem în ce mod funcționează România după aproape un sfert de secol de la marea lovitură de stat din decembrie 1989. Metodele securistice de intoxicare sunt folosite și azi la fel ca atunci, oamenii sistemului lucrează în interesul lor și acum ca și atunci, minciuna domnește și acum ca și atunci. Mai are importanță că se cunosc vinovații care au pus la cale scenariul? Îi pedepsește cineva? Sumbră realitate ne este dat să trăim, dar optimistul incurabil din mine îmi spune că sosește vremea schimbării acestei clase politice, cu voie sau fără voie. Alegerile generale din 2016 vor produce marea ruptură de un trecut care ne bântuie la tot pasul. Și mai e ceva: sfârșitul biologic, inevitabil, al dinozaurilor comuniști este aproape. Degeaba s-au luptat să își planteze beizadelele și acoliții peste tot, căci va veni timpul oamenilor curați, a profesioniștilor în slujba celor mulți și va fi nevoie de profesioniști chiar și în domeniul politicii. Nu-i așa, tovarășe Iliescu?

Doamne ajută !
Noiembrie 12, 2013 Daniel Veres

http://danielveres.wordpress.com/2013/11/12/predoiu-noncombatantul/

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente