Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

In politică sau în afara ei?

September 30, 2014pnt

Daniel Remus VeresElitele rămân elite oricum.

Frumos discursul președintelui ținut aseară la Cotroceni, cu ocazia întâlnirii anuale a Clubului politic. Îl puteți citi astăzi în toată presa și cu nenumărate comentarii, în funcție de interesele celor care îl redau. Pe mine vă spun drept că m-a surprins plăcut maniera de abordare a subiectului și justețea raționamentului construit în discurs dar, inevitabil m-a făcut să analizez și ceea ce nu se vede în discurs. De lăudat este și simplul fapt că un asemenea mesaj a fost transmis, deși cam târziu, către o categorie specială de oameni pe care eu nu o să o numesc elită deoarece este greu de lămurit ce este elita și cine face parte din ea. În schimb, o să încerc să lămuresc motivele pentru care mesajul nu va avea impact sau va avea impact minim.

Ca om care are ceva ani în politica românească și care are căderea morală și profesională de a emite opinii cu privire la acest domeniu, spun clar că atât timp cât la vârful partidelor politice românești există oameni precum cei descriși de președinte în discursul său, niciun om de bun-simț și de bună condiție nu se va apropia de sferele decizionale reale din aceste partide, chiar dacă aderă la ele. Oamenii de bun-simț se scârbesc și pleacă din politică înainte de a apuca să-și pună în practică viziunea. Așadar, nu le poți cere profesioniștilor adevărați, oamenilor cu educație aleasă și solidă, să accepte la nesfârșit să fie conduși de nulități sau semidocți. Să nu mai vorbim despre faptul că vârfurile diferitelor domenii nu acceptă să le fie folosit numele în scopuri propagandistice sau obscure. Priviți singuri în interiorul câtorva partide, oricare doriți, și veți vedea că oamenii cu adevărat valoroși sunt ținuți departe de sfera decizională tocmai de nulitățile fără morală care le conduc, din spaima că nu îi pot controla și manipula.

Domnule președinte al României, acum mă adresez direct dumneavoastră, deoarece știu că urmăriți ceea ce se întâmplă în PNȚCD. Mai întâi vă mulțumesc pentru onoarea pe care mi-ați făcut-o și ne-ați făcut-o participând la Congresul nostru din Poiana Brașov, al cărui gazdă am fost. Apoi, trebuie să vă spun că este nevoie de o reformă reală a clasei politice în general și a PNȚCD în particular. Sunt sigur că înțelegeți la ce mă refer și știu că reformele se fac din interior spre afară. Vom încerca să le facem atunci când vom fi siguri că nu vom strica ceea ce am vrut să reparăm. Asta dacă vom mai avea răbdare și nervi sănătoși iar hoitul care fierbe în oală nu va da în foc. Nici eu nu trăiesc din politică, domnule președinte, și mai sunt destui alții chiar și în PNȚCD. Mulțumesc, vă salut.

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-la-intalnirea-clubului-politic-el...

Your rating: None Average: 5 (2 votes)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente