Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

PNŢCD vrea ALIANŢĂ cu UNPR, ALDE sau UDMR pentru alegerile din 2016

October 17, 2015Dan Birsan

Adrian Tapliuc foto dreaptaŢărăniştii negociază cu partidele parlamentare, altele decât PSD şi PNL, pentru a încheia alianţe în vedere participării pe liste comune la alegerile locale şi parlamentare din 2016. Vicepreşedintele la nivel naţional, Adrian Ţapliuc, a confirmat că discuţiie cu liderii UNPR, ALDE şi UDMR sunt avansate şi “toate cele trei formaţiuni şi-au arătat disponibilitatea de a face alianţe cu PNŢCD”.

Politica de alianţe a PNŢCD ar fi fost discutată la Comitetul Naţional de Conducere al partidului la care au participat reprezentanţi ai tuturor judeţelor şi sectoarelor din Capitală, conform vicepreşedintelui Adrian Ţapliuc, care conduce şi organizaţia judeţeană a ţărăniştilor constănţeni. “Vă pot spune că s-a luat o hotărâre unanimă, ca PNŢCD să intre în alianţă cu un partid parlamentar. De fapt au început şi discuţiile, unele chiar avansate. Preşedintele Aurelian Pavelescu ne-a informat că se poartă discuţii atât cu UNPR, cu ALDE cât şi cu UDMR. Şi toate aceste trei partide şi-au arătat disponibilitatea de a face alianţe cu PNŢCD-ul”, a declarat Adrian Ţapliuc, într-o conferinţă de presă.

PNŢCD exclude fuziunea

Atuurile PNŢCD ar fi brandul partidului şi faptul că are structuri „bine organizate”, în toată ţara. Plus că, „în sondajele noastre”, partidul ar avea aproape 4% „cu tendinţă de creştere, nu 1% pe care îl tot dă presa naţională aservită politic”. Ideea ar fi încheierea unei alianţe cu unul dintre cele trei partide parlamentare pentru a merge, împreună, „pentru că e normal să fie aşa”, la alegerile locale şi parlamentare din 2016. „Altfel nu avem şanse, trebuie să găsim o modalitate să depăşim acest nenorocit de 5%”. Cert este însă că nu poate fi vorba de fuziune,”deşi unele voci au cerut-o”, însă preşedintele Aurelian Pavelescu „nu a fost de acord să ne pierdem identitatea”.

sursa: http://www.evz.ro/pntcd-vrea-alianta-cu-unpr-alde-sau-udmr-pentru-alegerile-din-2016.html

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente