Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

PNTCD poate realiza pentru Romania intrarea in spatiul Schengen

Catalin Avramescu A incercat PDL si trebuie sa recunoastem ca a fost aproape, dar nu a reusit. PSD nici macar nu se mai oboseste sa incerce pentru ca stie ca nu are nici o sansa. Aderarea la spatiul Schengen este una din prioritatile de politica externa a Romaniei si este un pas esential in integrarea euro-atlantica. Fara acest pas securitatea Romaniei va fi mai subreda. Insa accesul cetatenilor romani in Schengen este ingradit de coruptia politicienilor, de problemele lor cu justitia, de incapacitatea partidelor carora romanii le-au dat votul de a inspira incredere partenerilor occidentali.

Viziunea PNTCD pentru o Europa unita este veche si ea dateaza inca din perioada interbelica. Dupa revolutie PNTCD s-a luptat cu partidele mari ale vremii, acum disparute, pentru aderarea Romaniei la NATO si integrarea in Uniunea Europeana. Noi insa suntem tot aici, iar scopurile noastre au fost atinse, in ciuda opozitiei partidelor feseniste care isi doreau o apropiere de Moscova. Pasii decisivi in directia cea buna au fost facuti in timpul guvernarii CDR, care desi nu a fost perfecta, a asigurat Romaniei stabilitatea geo-politica de care se bucura astazi.

PNTCD este un partid foarte bine privit in Europa. Suntem cel mai vechi partid romanesc din PPE, iar partenerii straini ne stimeaza si ne respecta. PNTCD doreste sa isi puna acest capital de imagine inca o data in slujba romanilor, garantand accesul in spatiul Schengen. Este un obiectiv realist pe care PNTCD il poate realiza. Noi nu avem nevoie de campanii de lobby de milioane de euro, asa cum face PSD sau PDL in Europa pentru a fi ascultati. Dar chiar si asa, campaniile acestor partide nu au dat roade; este de inteles: cine sa aiba incredere in toate aceste partide inventate peste noapte, despre care nu se stie clar ce isi doresc si interesele cui le reprezinta?

Romania nu trebuie sa ramana captiva intr-o zona neutra, intre Rusia si occident. Exista forte in politica romaneasca, in special in cadrul PSD, care au militat intotdeauna pentru o apropiere de Moscova. Pe termen lung aceste forte ar putea deveni o problema de siguranta nationala pentru tara noastra. Romanii trebuie sa aleaga politicieni care nu au o atitudine duplicitara, care nu joaca la doua capete. Astfel de politicieni pot atrage Romania in conflicte create artificial, asa cum se intampla in Ucraina.

Cosider ca romanii au facut foarte multe sacrificii pentru integrarea in NATO si in UE. Ar fi pacat sa nu ne putem bucura pe deplin de beneficiile acestor eforturi datorita coruptiei din partide, datorita lipsei de dorinta a actualei clase politice de a schimba lucrurile din tara. Cu PSD la putere vom ramane mereu intr-o zona gri in care acolitii puterii se vor imbogati in urma contractelor dubioase cu statul. Ei nu doresc sa fie verificati nici de autoritatile statului roman, nici de institutii europene. Exista un pericol real ca Romania sa se autoizoleze fata de partenerii ei externi, dar PNTCD nu va permite acest lucru!

Publicat de Catalin Avramescu la 11:08
http://viziunipolitice.blogspot.ro/2014/05/pntcd-poate-realiza-pentru-ro...

Your rating: None Average: 4.5 (2 votes)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente