Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

PNŢCD vrea coaliţie cu Iniţiativa România Liberală şi Mişcarea Populară

Aurelian PavelescuPreşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a lansat un apel către Fundaţia Mişcarea Populară, iniţiată de recent de consilierii preşedintelui Traian Băsescu, şi către Iniţiativa România Populară, lansată luni de mai mulţi liberali, de a intra alături de partidul său şi Forţa Civică a fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu într-o coaliţie care să promoveze candidaţi comuni la europarlamentare şi să sprijine un singur candidat la alegerile prezidenţiale din 2014.

"Trebuie să existe o coaliţie care să grupeze şi Mişcarea Populară şi România Liberală şi Alianţa DA (formată de PNŢCD şi FC - n.r.) pentru că noi trebuie să facem faţa unei confruntări cu USL din punct de vedere tehnic. Structurile locale ale USL, care înseamnă preşedinţi de consilii judeţene, primări, resursele materiale de care dispun, tot acest angrenaj implicat într-o bătălie electorală a USL, nu poate fi concurat de partide mici de dreapta, fără resurse, din opoziţie şi fragmentate. Structurile noastre teritoriale trebuie puse la un loc pentru a face faţa unei competiţii electorale inegale, de altfel. Foarte repede trebuie să găsim o soluţie pentru unificare", a explicat pentru Ziare.com Aurelian Pavelescu. El a apreciat că noua Iniţiativa România Liberală îi reuneşte în primul rând pe adversarii preşedintelui PNL Crin Antonescu şi pe cei ce şi-au păstrat rezervele faţă de asocierea cu PSD. "Trebuie să trecem peste orgoliu, pentru a ne opune PSD în competiţiile electorale care vor urmă. Sunt foarte mulţi electori liberali care nu au agreat asocierea lui Crin Antonescu cu PSD, care trebuie să aibă o alternativă", a mai arătat Aurelian Pavelescu.

Noua platformă Iniţiativa România Liberală, promovată de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, se lansează luni la ora 17, la eveniment fiind invitaţi să participe atât liderul PNŢCD cât şi preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu.

http://www.ziuanews.ro/stiri/pntcd-vrea-coalitie-cu-initiativa-romania-liberala-si-miscarea-populara-92546

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente