Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Pavelescu îngroapă fără onoare PNȚCD sub orgoliul său

October 13, 2015Dan Birsan

Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu nu a înțeles niciodată valorile țărăniste. A trecut prin 5 sau 6 partide schimbând ideologii și programe ca pe șosete. Și-a urmărit mereu interesul personal. Aceste șovăieli din cariera sa fac dovada unei trădări permanente a crezului țărănist și a valorilor creștin democrate, consideră Octavian Constantin Oana, fostul președintele PNȚCD Diaspora.

Țărăniștii, trădați și anexați

Oană și-a anunțat recent demisia din toate funcțiile deținute în partid, inclusiv din cea de membru PNȚCD, acuzând actuala conducere țărănistă, în frunte cu Aurelian Pavelescu, de trădare a intereselor partidului și a doctrinei creștin democrate prin marea împăcare, complicitate, cu stânga socialistă. În viziunea sa, nu poate fi vorba de un compromis politic la mijloc pus la cale de cei care conduc astăzi partidul atâta timp cât PNȚCD, prin trădare, devine o anexă a stângii.

PNȚCD trece în istorie

Fostul lider tărănist a realizat o radiografie dură a fostului său partid pe care astăzi îl vede trecut complet în istorie de indivizi care nu au participat și contribuit la istoria PNȚCD în politica și societatea românească. ”Marea împăcare cu stânga socialistă promovată de actuala conducere PNȚCD în frunte cu președintele Pavelescu și acoliții săi nu este decât parafarea trecerii unui partid istoric PNȚCD în Istorie!”, subliniază Oană pentru Vocea Diasporei. În opinia sa, această trecere trebuie facută în onoare și fără ca ceea ce PNȚCD a reprezentat în România ca partid și curent politic să fie târât în ”dezonoare de Pavelescu si clica sa cripto-comunistă și securistă”.

”Voi muri cu spiritul țărănist în suflet, dar voi lupta în continuare pentru promovarea spiritului democrat creștin bazat pe valorile PPE în țara mea mamă România ajutat fiind și de patria mea tată Germania”

Scrisoarea de demisie: Octavian Constantin Oana, fostul președintele PNȚCD Diaspora

După aproape 25 de ani de apartenență la PNȚCD, al cărui membru sunt de pe data de 08.01.1990, îmi dau azi demisia din următoarele motive: sub conducerea extrem de controversată a președintelui Aurelian Pavelescu și a celor din jurul său, PNȚCD a deraiat complet spre stânga, dând un curs antonim cu doctrina partidului. Aurelian Pavelescu și acoliții săi din conducerea PNȚCD au refuzat, cu o hotărâre demnă de o cauză mai bună modernizarea, rebranduirea reală a partidului. PNȚCD duce tratative în culise pentru „MAREA ÎMPĂCARE” cu stânga socialistă, încălcând astfel, principiile creștin democrate după care m-am ghidat și mă ghidez toată viata. Astăzi, CD-ul (creștin-democrația) se regăsește la PNȚCD în titulatura și nu în viața de zi cu zi a partidului. Politica dusă de actuala conducere nu este compatibilă principiilor creștin democrate. Această stare de lucruri nu o pot accepta, cu atât mai mult cu cât sunt Președintele fondator al Asociației Creștin Democrate a Salariaților din România-CDS și Președintele Asociației Creștin Democrate a Drepturilor Omului din Romania-ACD. Demisionez din toate funcțiile pe care le dețin în PNȚCD, inclusiv din cea de vicepreședinte la nivel național, ales de Congres, din cea de președinte PNȚCD Diaspora (…) și, cu durere în suflet, și din cea de membru PNȚCD. Îmi propun să promovez mai departe valorile creștin democrației după modelul PPE în zona politicii de dreapta din România. Mulțumesc tuturor colaboratorilor și, în special, celor ce s-au hotărât să mă urmeze în noul meu drum politic”.

http://voceadiasporei.ro/pavelescu-ingroapa-fara-onoare-pntcd-sub-orgoli...

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente