Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Nihil Sine Rex

May 12, 2013pnt

Nihil Sin DeoSa ne trăiți Majestate ! Ziua de 10 Mai începe să își recapete importanța binemeritată, și susțin aceasta din cauza creșterii semnificative a mediatizării evenimentelor istorice petrecute la această dată. Am mai scris despre însemnătatea istorică a datei de 10 Mai și nu o să mă repet, dar doresc să aduc o completare cu privire la nevoia de Monarhie. Susțin că ne trebuie monarhie pentru că ne zbatem într-un marasm instituțional fără orizont de ieșire. Ne trebuie monarhie pentru că ne-am uitat originile, tradițiile, măreția. Ne trebuie monarhie pentru că nu putem persista în nedreptatea făcută familiei regale. Ne trebuie monarhie pentru că minciuna și manipularea nu pot înlocui cuvântul lui Dumnezeu, acela prin care a uns ca aleși ai Săi pe regii popoarelor lumii. Prin urmare, ne trebuie monarhie deoarece este singura formă de guvernământ care reprezintă cu adevărat poporul român.

Evenimentele organizate astăzi, au menirea de a omagia faptele glorioșilor noștri ostași care au adus independența acestei țări dar și de a mângâia, atât cât se poate, sufletul membrilor Casei Regale a României al cărei conducător trăiește spre cinstea tuturor românilor. Nimeni în această lume nu are un asemenea Rege, care deși a fost alungat și demonizat de către un regim comunist fără Dumnezeu, continuă să-și iubească poporul și patria mai mult decât propria persoană. Cum poți să nu respecți, să nu iubești un asemenea OM? Oare câtă vreme mai trebuie să treacă până când se va îndrepta spiritul acestui neam? Acestea sunt întrebările la care trebuie să răspundem noi și o putem face doar într-un singur fel. Declanșând un referendum național care să stabilească dacă monarhia constituțională este mai bună decât republica. PNȚCD-ul are un asemenea obiectiv pe termen mediu și îl va aplica, indiferent dacă vor alții sau nu.

La ședința BNC de miercuri, s-a discutat tranșant despre necesitatea organizării unui referendum pe această temă și am căzut de acord ca demersurile să fie făcute după alegerile prezidențiale, după ce vom avea un președinte care va accepta deschis să asculte voința poporului. Dacă referendumul ne va confirma faptul că monarhia constituțională este cea mai bună soluție, atunci drumul spre normalitate este deschis. În ceea ce mă privește, sprjin fără rezerve, atât cât pot, revenirea la monarhie. Am doar o singură nelămurire, legată de dorința Majestății sale Regele Mihai de a reveni pe tron. În acest sens, așteptăm semnale directe sau indirecte care să clarifice poziția Casei Regale cu privire la oportunitatea organizării unui referendum. Viitorul președinte al României, M.R. Ungureanu, a participat miercuri la ședința BNC al PNȚCD și a fost informat despre dorința noastră de a declanșa un referendum pe tema monarhiei. A fost de acord de principiu și sperăm ca dezideratul nostru să fie atins. Despre alte subiecte, vorbim data viitoare. Astăzi este ziua Monarhiei și aducem recunoștința noastră Regilor acestei țări, din toate timpurile.

Doamne ajută !

[Daniel Remus Veres]

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente