Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Monarhia uneşte România!

December 5, 2013pnt

Regele MihaiAstăzi, cu începere de la ora 10.00, la Sala Unirii din Alba Iulia a avut loc întâlnirea a membrilor Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, la care au participat oficialităţi locale şi judeţene, deputaţi şi senatori de Alba, dar şi membrii A.N.R.M din judeţ şi din ţară.

În urmă cu aproximativ 3 săptămâni, la Alba Iulia a fost semnat un protocol între Casa Regală a României, Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba. Timp de 10 ani cele trei instituţii vor colabora pentru promovarea oraşului şi a Casei Regale.

La evenimentul de astăzi a fost prezent şi primarul Mircea Hava care şi-a amintit de prima lui întâlnire cu regele Mihai şi a vorbit şi despre protocolul semnat între cele trei instituţii.

„De prima dată când regele Mihai a venit la Alba Iulia, ca un tânăr viceprimar, cum eram atunci, părăsit de toată lume, de la prefectură, la primărie, am stat şi l-am aşteptat, pentru că aşa m-au învăţat părinţii mei. Toata lucrarea noastră a fost încununată prin a semna aici protocolul cu Casa Regală pentru 10 ani. Acest lucru ne obligă ca eu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel să rămânem în funcţii pentru încă 10 ani, ne obligă ca acest protocol să rămână pentru mai mult de 10 ani şi sa ştiţi că nu are atâtea lucruri tehnice ci are încărcătură sufletească. Vă mulţumesc ca aţi venit la Alba Iulia si vă rog sa veniţi la serbare, să simţim la 95 de ani româneşte, să ne dezbrăcăm de culorile politice şi să iubim şi să ne inclinăm în faţa la ceea ce este autentic. Trăiască regele!”, a declarat primarul Mircea Hava.
La eveniment a fost prezent şi fostul pim-ministru, Victor Ciorbea, în calitate de vicepreşedinte al A.N.R.M.

„În Bucureşti, în toată ţara şi în afara graniţelor ei românii vor serba la 1 decembrie Marea Unire de la 1918. Suntem conştienţi că alegerea Albei Iulia s-a datorat şi momentului de la 1600 şi faptului că avea o rezonanţă istorică, dar şi voinţei Regelui Ferdinand şi Reginei Maria. Cetatea istorică a fost transformată în una memorabilă. De 95 de ani suntem binecuvântaţi de Dumnezeu sub mantie divină”, a declarat Victor Ciorbea.
Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (A.N.R.M.) are ca obiectiv revenirea la monarhia constituţională, cu actuala Casă Regală a României. A.N.R.M. s-a născut din mişcările de protest ale anului 2012 şi a ajuns să grupeze oameni din toate provinciile ţării.

Pe lângă oficialităţi locale şi judeţene, deputaţi şi senatori de Alba, la eveniment au luat parte vicepreşedinţii A.N.R.M. Daniel Nicodim, Victor Ciorbea, Cornel Sicoe, copreşedintele Cătălin Şerban, secretarul general Tiberiu Cnab şi Mircea Trifu, reprezentantul organizaţiei din judeţul Alba.

Your rating: None Average: 5 (2 votes)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente