Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Mi-a ajuns !

April 24, 2015Admin

Daniel Remus Veres

Mi-a ajuns !Final de etapă.

veres-0001

De câteva zile și nopți (destule) fierb în suc propriu și mă gândesc cum să rămân cu părțile bune din niște ani petrecuți în politică și vă mărturisesc că nu am reușit. Mereu îmi vin în minte umilințele, eforturile zadarnice, banii aruncați fără folos și alte asemenea gânduri chinuitoare. Am construit în PNȚCD precum meșterul Manole, fără să rămână piatră pe piatră. Dar oare sunt singurul vinovat pentru acest eșec? Faptul că tinerii veniți și plecați din partid de-a lungul anilor ne-au părăsit, este din cauza neputinței mele de a construi o citadelă pe care să se poată sprijini? Sentimentul de vinovăție mă apasă, oricum, chiar dacă, și Dumnezeu mi-e martor, eu nu am dat pe nimeni afară și i-am încurajat pe toți să continue. Dar ce să continue?

Din când în când, rar, primesc câte un e-mail de la un individ care își spune Nick (!) Teodoreanu și se auto-intitulează prim-vicepreședinte și Secretar General interimar al PNȚCD. Faptul că primesc e-mailuri nu pot să spun că este un lucru rău, doar primesc sute zilnic, însă comunicarea cu un individ care se bagă în seamă cu mine fară să aibă habar despre politică, organizații, eforturi adevărate pentru a ține în viață un partid, îmi repugnă. Măscăriciul ăsta, alături de o altă hahaleră, omul care l-a adus și promovat (același om care bate la toate porțile pentru a primi măcar un oscior, și știți la cine mă refer) încearcă să inducă ideea că face sânge în balegă reprezentând partidul. Îmi vine să plâng și să râd în același timp, imaginându-mi modul în care este primit sau privit parfumatul ăsta de către oamenii importanți din celelalte partide. Cât despre echipa de pupincuriști de profesie de la Cluj, nu spun decât că ar fi bine să își aducă neamurile pe la ședințele CNC pe care le organizează, nu de alta, dar să nu se facă de râs când o fi sala goală. De altfel, au experiența așa-zisului CNC de la Sighet, unde au fost 15 oameni în sală, cu tot cu personalul muzeului. În fine, pentru mine nu mai contează ce vor face, din partea mea să-l împăieze pe Pavelescu, poate așa o să-l poată adula în vecii vecilor.

Astăzi demisionez din nou din toate funcțiile din partid, de data aceasta definitiv. Nu mai rog CNC – ul partidului să ia act deoarece nu mai există un CNC al partidului. Pavelescu îi mai are alături doar pe câțiva pupincuriști, oameni fără organizații și fără principii. Ceilalți, acei oameni de calitate care încă mai sunt în partid nu-l sprijină, ei doar așteaptă să se schimbe ceva. Îl scutesc pe „președintele” Pavelescu să se mai chinuie să mă demită dintr-o funcție în care am rămas doar la rugămințile sale insistente. Pe terenul pupincuriștilor, la Cluj, Pavelescu făcea promisiuni către oameni din organizația mea cum că mă va schimba pe mine din funcție pentru a lăsa cale liberă celor care vor să promoveze. Păi băi amărâtule! Eu i-am promovat pe oamenii aceia și ei au rămas până ieri în organizație pentru mine. De ieri au plecat din cauza ta, la fel ca mulți alții. La 0,8% în alegeri, când ești cap de listă, pleci acasă tu. Nu știu dacă la Brașov va mai exista PNȚCD după plecarea mea, dar sediile partidului ținute cu mare greu, cu banii și influența mea, vor fi predate primăriilor. La fel și site-ul pntcdbrasov.ro, care va fi închis la un moment dat, și care funcționează dintotdeauna datorită mie și unui alt inimos național-țărănist pe numele său Dan Bârsan. De asemenea, îmi rezerv dreptul de a acționa la vedere sau nu, pentru eliberarea partidului de sub domnia forțată a lui Pavelescu, dar aș dori să se rețină faptul că nu mai dețin nicio funcție în partid. Le cer scuze tuturor acelor național-țărăniști cărora le-am pricinuit supărare sau disconfort prin luările mele de poziție, prin activitatea sau inactivitatea mea. Țin să se știe, însă, faptul că am pus umărul serios la toate proiectele importante din ultimii ani în care partidul a fost implicat, chiar dacă nu mi-am revendicat merite și multe eforturi de-ale mele nu au fost la vedere. Eu chiar am avut și am acces la oameni care contează în politică și în societate în general. Alții doar se laudă și fac temenele înjositoare pentru orice național-țărănist. N-așa Aurelian? Nu tu spuneai că bați la ușa lui Tăriceanu, și dacă nu-ți deschide o să bați la ușa lui Ponta? Partidul acesta nu are nicio perspectivă cu tine la conducere, din păcate. În numele cui negociezi? Partidul ești tu? Nu, pentru mine e destul. Te-am suportat și sprijinit prea mult, fără să meriți. Erai pe drumul cel bun până când ai abandonat singurul proiect care ne salva, fără să ne consulți. Știiiu! O să spui că ai făcut-o pentru partid și țărăniști, dar eu știu câte intenții bune ai avut. No, ține-ți partidul bine și înghite cheia și ștampila. Apropo: ai plătit datoriile partidului cu banii luați pe sediul din Clemenceau?
Va urma…

Doamne ajută !

[Daniel Remus Veres]

Your rating: None Average: 5 (4 votes)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente