Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

La vremuri noi…tot noi

March 15, 2015Dan Birsan

Daniel Remus VeresAnul trecut pe la sfârşitul lui noiembrie mă gândeam bucuros la viitor, încurajat fiind de victoria Dreptei reprezentate de Iohannis, în faţa Stângii neo-comuniste a lui Ponta. Iată că au trecut aproape patru luni şi încă nu avem vreo certitudine asupra drumului pe care mergem, mai ales că am văzut împreună o serie de gafe guvernamentale de care nu ne mai mirăm dar de care vrem să scăpăm degrabă, şi în mod deosebit o serie de gafe prezidenţiale greu de anticipat. După umila mea părere, primele greşeli ale noului preşedinte au fost făcute încă de la primele numiri în funcţie a consilierilor, şi s-a dovedit că cineva nu l-a atenţionat cu bună intenţie sau din lipsă de profesionalism asupra unor tare ale trecutului ale unor persoane numite. Cazul Scutaru este elocvent şi mai urmează cel puţin două la fel. Apoi, preşedintele are nevoie ca de aer de o reformă reală a partidului pe care l-a condus, chiar dacă acum afişează o detaşare faţă de acesta. Nu-l va crede nimeni că a fost bine intenţionat dacă va semna decrete de numire pentru miniştri care ulterior vor fi chemaţi la anchete. Despre gafa monumentală a numirii lui Hellvig, o să o simtă singur, înainte de a-i spune cineva.

De câteva zile se dezbate un subiect despre care nici măcar nu ar fi trebuit să pomenim, acela al orei de religie în şcoli. În opinia mea artificial creat, subiectul orei de religie în şcoli nu poate exista pentru un popor care a apărat religia creştin-ortodoxă cu preţul a mii şi mii de vieţi. Este ca şi cum am pune în discuţie dacă ne hrănim copiii astăzi sau am lua în calcul să desfiinţăm ciorba de burtă. De altfel, poporul român le-a demonstrat celor care credeau că mai merge o dată cu experimentele, că ştie să-şi apere identitatea religioasă. Spiritul românesc nu piere şi nu va pieri atât timp cât soarele va lumina şi pământul acesta. A curs prea mult sânge românesc pentru apărarea ortodoxiei şi de fapt nu oamenii, ci Dumnezeu apără dreapta credinţă. Fireşte, în calitate de creştin-ortodox şi de naţional-ţărănist, salut alegerea majorităţii covârşitoare. Evident, salut şi redeschiderea dosarului Mineriada şi aştept cu mare interes finalizarea lui.

Un alt subiect fierbinte pare să fie atacul disperat al adversarilor ex-preşedintelui Băsescu la acesta şi la familia acestuia. Eternul dosar Nana ţine în priză o brumă de imbecili telespectatori ai celor două pseudo-televiziuni de partid, târând cu bună-ştiinţă o mulţime de alţi oameni nevinovaţi proprietari de terenuri, într-un scandal politic creat de nişte iresponsabili parlamentari. Ăştia chiar cred că soluţia este scandalul cu scop de influenţare a justiţiei? Sau au impresia că scapă de răspunderea penală şi morală de a fi sprijinit grupările de infractori politici? Ghiţă TV şi Antena 3 sunt parte din păienjenişul mafiot iar asta se va demonstra în curând. Despre politicianul Băsescu, nu spun decât că îi doresc să fie sănătos şi să aibă succes cu nou său proiect PDL2. Pe mine nu m-a convins şi nu mă va convinge că opoziţia înseamnă să continui să o aperi pe Udrea, care chiar dacă ar fi nevinovată, nu înseamnă şi nu va însemna nimic politic pentru români. De asemenea, trebuie să amintesc despre faptul că se duc lupte intense de racolare de noi membri duse de către cei care şi-au înfiinţat de curând partide. PRU, PSR (care între noi fie vorba, are denumire a la Vanghelie) sau inexistentul PLR a lui Tăriceanu, se străduiesc din răsputeri să destructureze chiar şi ce a mai rămas la PNŢCD. La mine nu au avut succes, dar mai ştii? Mulţumesc pentru vizite.

Doamne ajută !
https://danielveres.wordpress.com/

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente