Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Jose Armando de PSD

May 26, 2015Dan Birsan
Filed under:

Veres„Plângea și caii de la dric!”

Am vrut să tac o perioadă, să-mi fac ordine în gânduri și în viața de zi cu zi dar se pare că perioada aceasta a fost mai scurtă decât am prevăzut. În fine, uite că astăzi nu mă lasă datoria și trebuie să mă exprim pe marginea a trei subiecte arzătoare. Primul ar fi joaca aceasta de-a responsabilul de serviciu pentru continuarea prăduirii pădurilor din România, avându-i ca protagoniști pe primii doi dirijați ai țării – Ponta și Iohannis. Primul, în nota sa binecunoscută, este lovit de amnezie când vine vorba despre implicarea sa în sprijinirea firmei din Austria care face legea în domeniul exploatărilor forestiere din România. Încă o dată, o țară întreagă a putut vedea prosteala în stil PSD pe care Ponta o aruncă public fără a schița vreo grimasă sau vreun gest de regret, când uită de contribuția sa personală la ridicarea până la cer a influenței firmei respective în România. De cealaltă parte, Iohannis folosește greutatea funcției pentru a abate atenția de la esența problemei care este, așa cum a spus și Băsescu, distrugerea sistematică a pădurilor din România și nu comerțul internațional cu lemn. Acesta, îl ceartă pe Ponta pentru insinuări ce trebuie să fie dovedite, în caz contrar, Ponta urmând să răspundă. Să răspundă ce, domnule președinte? Există vreo lege împotriva declarațiilor politice? Poate SRI, sau orice alt serviciu secret, să demonteze un curent deja pornit și care spune că sunteți mai mult decât prieten cu patronii firmei austriece și cu mulți alți patroni vorbitori de limbă germană? Din păcate, popularitatea, și ea în scădere destul de rapidă, nu ține loc de comunicare.

Al doilea subiect, extrem de proaspăt, este legat de telenovela Dragnea. Condamnat pentru una dintre cele mai grave infracțiuni, în opinia mea, furtul de voturi, sărmanul Dragnea – noul Jose Armando de PSD, (spun noul pentru că până de curând exista doar unul, de neînlocuit – june-primul Orlando Teodorovici) se zbate în mustrări de conștiință și spirit civic. Ar pleca dar nu-l lasă partidul, care astăzi a convocat un BPN pe care l-a amânat repede. Motivul, o găselniță la fel de hilară sau tristă precum partidul în sine, cică pedeapsa lui Dragnea nu este pentru corupție. Mă rog, dacă furtul de voturi nu este corupție, atunci ce este? Dar dacă era condamnat pentru viol, îi acceptau demisia? Sau rezoluția PSD nu permitea? Măi fraților, uneori am senzația că partidul ăsta este creat să reprezinte doar semi-oligofrenii și tâmpiții. Altfel nu îmi explic cum naiba de sar precum oile în prăpastie, unul după altul, o grămadă de lideri locali și naționali, repetând o aberație pe care a scos-o pe gură vreun părerolog de profesie. Nu spun că obiceiul acesta este unul rău pentru noi, cei de dreapta, dar parcă te simți jignit când observi că modul acesta de a comunica s-a transformat în practică politică. No, să dea Domnul să rămână doar cu cei cărora se adresează!

Nimic nou la PNȚCD, în nota sa obișnuită, partidul a mai avut un congres și mai pregătește unul, cu speranța doborârii recordului mondial la organizări congrese. Mă gândeam să fac și eu un congres, poate așa ne vom alege toți în funcția de președinte, chiar dacă organizații nu avem. Lăsând gluma la o parte, consider că este penibil ceea ce se întâmplă de atâția ani cu partidul acesta și cred că șansele sale de a reveni și chiar de a supraviețui se reduc după fiecare acțiune de genul acesta. Nu congresele cu vecinii de bloc salvează acest partid. Sunt alte soluții, veți vedea. Lupta de mazilire a lui Pavelescu continuă. Mai vorbim, vă salut!

Doamne ajută !

Daniel Remus Veres

Your rating: None Average: 5 (3 votes)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente