Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Ion Iliescu – reperul moral al PCR

April 21, 2013pnt

Daniel Remus VeresDupă lecturarea declarației de mai sus, mă gândeam stupefiat cam în ce fel trebuie să fi decurs conversația dintre Seniorul nostru și stalinistul cu care s-a nenorocit țara aceasta și se nenorocește încă. Probabil că nici nu a existat o asemenea invitație cum spune Iliescu, dar dacă ea a existat, atunci nu trebuie să fi fost decât un calcul politic de moment al Seniorului. Refuz să cred că, fie și în acele vremuri, Iliescu ar fi putut reprezenta vreo speranță pentru democrația românească, cu atât mai puțin pentru monarhia dorită de fruntașii național-țărăniști. Așadar, bătrânul bolșevic poate să spună orice, atât timp cât nu poate fi contrazis de vreun participant la dialog. Despre presupusul său refuz, se poate spune că Dumnezeu nu permite satanei să pătrundă în casa Lui. Scaraoțchi a rămas cu reperele sale morale până în ziua de astăzi.

Un alt subiect de actualitate este cel al declarațiilor din ce în ce mai belicoase ale unor lideri PNL, la adresa guvernului și a guvernării. Ca specialist în comunicare, nu pot să nu mă amuz atunci când îl văd pe Ponta mușcându-și buza de jos sau încruntându-se neputicios ca urmare a criticilor venite tocmai de la soldații săi. Observ o iritare din ce în ce mai adâncă, de fiecare dată când este întrebat despre bucătăria USL sau despre proiecte, bani. Cu visteria goală, este normal să fii nervos dar premierul are și mintea goală, uneori. Priviți declarațiile referitoare la Adrian Năstase și vă veți lămuri. Legat tot de acestea, este de neînțeles teama amestecată cu compasiunea din declarațiile publice ale pesediștilor, care se întrec să-l victimizeze pe infractorul de drept comun – Năstase. Nu ar fi de mirare să asistăm la instalarea într-o funcție de conducere, in viitorul apropiat, a bombonelului. În fine, îi las în plata Domnului pe comuniști și le doresc să aibă parte de lume multă în piețele patriei, căci le plac mulțimile.

Am urmărit puțin, aseară, prestația televizată a președintelui M.R. Ungureanu și am aflat că ținta de 6% stabilită pentru luna Septembrie a fost atinsă. Normal că mă bucur, dar știm cu toții că mai e mult până departe. Urmează muncă multă de organizare, precum și asumarea de programe prin nominalizare a unor candidați la alegerile europarlamentare, locale și generale. Cât despre prezidențiale, lucrurile sunt clare. Vom avea candidatul învingător, în persoana lui Mihai Răzvan Ungureanu. Degeaba se frăsuiește PDL-ul, nu va putea niciodată să vină cu un candidat mai bun. Alianța pentru Dreptate și Adevăr reprezintă Dreapta politică românească și românii vor vedea asta. Chiar dacă frustrările unora precum Mihail Neamțu dau pe afară, nu suntem impresionați de autosuficiența, lipsa de viziune politică ori semi-extremismul de dreapta pe care le denotă. Fără partid și lipsiți de simțul măsurii, pot vorbi la nesfârșit fără să conteze. Câinii latră, caravana trece. Vă doresc un sfârșit de săptămână plăcut.

Doamne ajută !

Daniel Remus Veres

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente