Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Ion Cristoiu : Poporul român n-are memorie!

November 12, 2012pnt
Ion CristoiuCriticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu a hotărît să pună condeiul în cui şi să ia drumul mersului din bloc în bloc pentru a-l concura, la parlamentarele din decembrie 2012, pe Victor Ciorbea, în colegiul din sectorul 4.
 
Trecerea unui spectator al scenei politice în postura de actor i-a dat lui Robert Turcescu, duminică seara, la talk-show-ul Sub semnul întrebării, posibilitatea de a invoca două realităţi:
 
1) A intelectualilor seduşi de Cîntecul de sirenă al Politicii.
2) A memoriei jurnaliştilor, deosebită net de cea a Poporului român.
 
Memoria jurnalistului a fost amintită venind vorba de concurentul  întruchipat de Victor Ciorbea.
 
Robert Turcescu şi-a amintit că, în 1997, Victor Ciorbea era hulit de poporul PSD-ist, cel care azi, în 2012, e solicitat să-l voteze în ipostaza de lider al „PNŢCD autentic“. Da, într-adevăr, puţini sunt politicienii postdecembrişti care să fi stîrnit atîta ură precum Victor Ciorbea în electoratul PDSR-ist, urmaş al FSN-ismului şi precursor al PSD-ismului. Premierul desemnat de Emil Constantinescu prin invitarea lui Victor Ciorbea să plece din postul de Primar general al Capitalei, a luat, în vara lui 1997, celebrele măsuri dure de restructurare şi privatizare. Necomunismul electoratului iliescist s-a burzuluit imediat, dînd peste margini în greve şi mişcări de protest împotriva politicii de Dreapta a Guvernului Victor Ciorbea.
 
Victor Ciorbea candidează azi pe listele USL, colhoz politic al cărui preşedinte e USL. 
 
Şi nu candidează ca membru PSD. Candidează ca membru PNŢCD!
 
Am trăit s-o vedem şi pe asta!
 
PNŢCD-ul lui Victor Ciorbea alintîndu-se  cu PSD-ul lui Ion Iliescu!
Astfel de realităţi, ţinînd de halucinanta dinamică a divorţurilor şi împăcărilor pe scena noastră politică, n-ar fi posibile la un alt popor decît la cel român.
Şi aici ajungem la invocata memorie a jurnalistului.
 
Această memorie aduce în prim-plan anii cînd Ion Iliescu era huiduit în numele Regelui Mihai, monarhiştii, dar şi ţărăniştii strigîndu-i cînd îl vedeau:
Iliescu, ce mai stai!
 
Vine Regele Mihai!
 
Ei uite că Iliescu a stat mult şi bine în fruntea ţării, iar Regele Mihai n-a venit pînă acum la Cotroceni şi nici nu cred că va mai veni.
Poate că acest fapt era previzibil într-o ţară căreia nu-i plac zguduiri în genul celei presupuse de transformarea Republicii în Regat.
Nu era însă previzibilă amiciţia dintre Ion Iliescu şi Regele Mihai sub semnul duşmanului comun care e Traian Băsescu.
Memoria jurnalistului ne convinge că mai noul concubinaj dintre Regele Mihai şi Ion Iliescu e o absurditate.
De ce nu vede şi poporul român o absurditate în amiciţia PNŢCD – PSD şi Regele Mihai – Ion Iliescu?
 
Pentru că Poporul român n-are memorie.
În ultimele luni, personajelor care se sufocă de revoltă faţă de tratarea României „ca o colonie“ li s-a adăugat un domn pe numele său, Emil Constantinescu. Fostul preşedinte al României din partea CDR, impus, în 1996 ca preşedinte de către Occident, care l-a forţat pe Ion Iliescu între cele două tururi să facă ciocu-mic, nu-şi mai ia o clipă de concediu  denunţînd, ca agent electoral al lui Crin Antonescu, slugărnicia lui Traian Băsescu faţă de Occident.
Să juri că-i un  soi de C.Z. Codreanu cu bărbuţă.
 
Toate bune şi frumoase!
Numai că solistul demnităţii naţionale de azi e cel  care, în primăvara lui 1999, ca preşedinte al României a înjugat țara la carul de luptă al NATO împotriva Serbiei.
 
Emil Constantinescu a făcut asta pentru a se păstra în grațiile Occidentului.
Acestui domn, care mă făcea în 1999 comunist, pentru că-i denunţam slugărnicia faţă de NATO, îşi permite azi s-o facă pe Crăişorul demnităţii naţionale.
 
De ce?
 
Pentru că nu se teme o clipă că i s-ar putea aminti  de rușinosul  moment  din 1999, cînd a împins poporul român în situația de a înfige cuțitul în spate poporului sîrb ajuns la ananghie.
 
De ce?
 
Pentru că Poporul Român n-are memorie.
 
Citiţi mai mult: Poporul român n-are memorie! - Opinii EVZ > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/poporul-roman-n-are-memorie-1010435.html
Your rating: None Average: 3 (4 votes)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente