Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Initiativa Romania Liberala vrea lista comuna a dreptei sub sigla PPE

May 15, 2013pnt

Vlad MoisescuPreşedintele Consiliului Director al Iniţiativei România Liberală (IRL), Vlad Moisescu, susţine că la europarlamentarele din 2014 formaţiunile de dreapta din România trebuie să aibă o listă comună de candidaţi, sub sigla PPE. “În alegerile europarlamentare trebuie avută în vedere o platformă unică de dreapta, cu susţinerea PPE. PPE este singurul partid de dreapta din Parlamentul European”, a declarat Moisescu, într-o conferinţă de presă. El a adăugat că salută ideea exprimată recent de preşedintele Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, privind necesitatea coagulării acestei platforme de dreapta la europarlamentare. Moisescu a reiterat că IRL este deschisă discuţiilor cu orice formaţiune de dreapta, inclusiv PDL şi Mişcarea Populară, însă întrebat dacă organizaţia sa va accepta să susţină candidaturile Monicăi Macovei sau Elenei Băsescu, el a spus că nu poate da un răspuns acum, însă întrebarea este “foarte bună”.

Moisescu a arătat că şi la alegerile prezidenţiale IRL poate sprijini un anumit candidat de dreapta, adăugând că dacă activităţile fundaţiei se vor diversifica şi va exista un număr semnificativ de membri, nu este exclusă nici înfiinţarea unui partid.
Pe de altă parte, Moisescu a recunoscut că în ultimele trei săptămâni de la lansarea IRL nu au existat discuţii cu niciuna dintre formaţiunile de dreapta privind colaborări viitoare.

În prezent, IRL a primit peste 2.600 de cereri de adeziune, sunt în curs de înfiinţare 11 filiale teritoriale, iar în perioada următoare se va urmări lansarea oficială a unora dintre acestea, îndeosebi la Timişoara, Constanţa, Vrancea, Prahova, Neamţ şi Paris, în Franţa, precum şi prezentarea unui program economic adresat mediului de afaceri.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, a afirmat pe 27 aprilie că dreapta românescă este fragmentată, iar pentru a avea şanse trebuie să stabilească liste comune la alegerile europarlamentare, un candidat unic la prezidenţiale şi să formeze un partid până în 2016. “Trebuie înţeles că pentru dreapta românescă, pentru a avea şanse, există două proiecte pe termen scurt şi unul pe termen mediu. Pe termen scurt, adică 2014, trebuie să avem listă comună a formaţiunilor politice ale dreptei pentru europarlamentare”, a spus Ungureanu, care a precizat că pe această listă vrea să se regăsească nume atât din Alianţa Dreptate şi Adevăr (FC + PNŢCD), cât şi din PDL, Iniţiativa România Liberală sau din alte partide şi organizaţii de dreapta, cum ar fi Mişcarea Populară. Pe de altă parte, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că el crede că reprezentanţii PDL “vor merge singuri la europarlamentare”.

http://www.ziarulprahova.ro/stiri/politica/139205/pentru-alegerile-europarlamentare-br-initiativa-romania-liberala-vrea-lista-comuna-a-dreptei-sub-sigla-ppe

Your rating: None Average: 4 (2 votes)

Comentarii (1)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente